Filme Filme europene Recomandat

Sea Rex 3D: Journey To A Prehistoric World (2010)

Sea Rex 3D: Journey To A Prehistoric World (2010) – Sea Rex 3D: Calatorie in lumea preistorica
Regia: Ronan Chapalain, Pascal Vuong
Scenariul: Richard Dowlearn, Pascal Vuong, Rick Dowlearn si Ronan Chapalain, Franck Marchal (schita originala:)
Producatorii: Catherine & Pascal Vuong si Francois Mantello.
In distributie: Richard Rider (Georges Cuvier – parintele paleontologiei vertebratelor), Chloe Hollings (Julie – vizitatoarea Muzeului de Stiinte Naturale din Londra)
Coloana sonora originala: Franck Marchal
Imaginea: Christophe Grelié

Captivant acest documentar, deopotriva educational si artistic, a carui vizionare reprezinta din punctul meu de vedere un must see atat pentru copii si tineri, dar si pentru maturii ai caror interese si curiozitati vii inca, vor fi pe deplin satisfacute. Cu o mica rezerva: 41 de minute au zburat ca vantul…eu una mi-as fi dorit poate de doua ori pe atat!

Din datele puse la dispozitie in Comunicatul de Presa al Cinema City Cotroceni – gazdele acestui eveniment in Romania, am aflat ca “Productia filmului, realizata de studiourile europene N3D LAND Productions si Mantello Brothers Productions, a durat 4 ani si a presupus o investitie de 5 milioane $.” Si am mai aflat ca „Sea Rex 3D reprezinta o invoatie in ceea ce priveste imbinarea dintre stiinta si divertisment”, au declarat Pascal Vuong si Ronan Chapalain, co-scenaristii si co-regizorii filmului. „Suntem incantati sa implicam cinefilii intr-o experinta 3D de exceptie, care depaseste traditionalul documentar IMAX, datorita unui scenariu original bazat pe o poveste interesanta, datorita graficii computerizate 3D de ultima generatie, reconsituirilor istorice si implicarii paleontologilor celebri, cu ajutorul carora stiinta a prins viata.”

Am fost cucerita atat de ideea realizarii acestui documentar bogat documentat, inteligent structurat, inventiv si atractiv prezentat, dar si de posibilitatile si capacitatile impresionante ale tehnologiei 3D-IMAX, care practic scufunda spectatorul in apele oaceanului milenar, transformandu-l in partener al marii aventuri istorice a vertebratelor! Fictiune (pentru ca petele albe inca ale acestei vaste stiinte – paleontologia – asteapta sa fie umplute) si realitate (pentru ca – indiscutabil – fosilele descoperite … impreuna cu efortul conjugat al oamenilor de stiinta din diferite domenii … au conturat istoria aparitiei, existentei si disparitiei acestei faune fabuloase), milioanele de ani ai preistoriei strabat timpul spre noi si pana la urma ne ajuta sa ne cunoastem si intelegem lumea in care traim astazi si locul nostru in ea!

Nota: 8.5/10

Articole similare

From Paris with Love (2010)

Delia Marc

Filme pe scurt: Adieu au langage (2014) & La vie d’Adèle (2014)

Tudor Mirică

The Butler (2013)

Delia Marc

1 comment

Liana Sotir 2 octombrie 2011 at 10:39

VEZI : BALENA ALBASTRA : COLIBRI ; VARMA : pe blog liana Sotir.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult