Filme Filme americane Recomandat

Fame (2009)

Fame (2009) – Celebritate

Regia: Kevin Tacharoen
Scenariul: Allison Burnett
Muzica: Mark Isham
Distribuţia: Debbie Allen, Kelsey Grammer, Charles S. Dutton Megan Mullally Bebe Neuwirth

La Colegiul de Arte New York, mai mulţi tineri urmează cursuri de muzică, regie, actorie şi dans, legând prietenii, suferind primele decepţii profesionale şi emoţionale, luptându-se pentru a fi observaţi şi muncind pentru a deveni staruri. Printre cele mai importante personaje sunt Jenny (actorie), Marco şi Denise (muzica), Neil (regie), Malik şi Joy, toţi confruntându-se cu un antagonist, în persoana lor, a părinţilor sau a prietenilor lor.

Portrete psihologice sau sociale prea complexe nu sunt. În mare, acest film urmează tipicul filmului de liceu/colegiu: vise mari, clişee adolescentine şi minciuni care strică iubiri. Din fericire, este un musical, aşa că multitudinea de cântece compensează lipsa de material. Muzica este potrivită cu fiecare scenă şi îmbină perfect emoţia personajelor cu circumstanţele evenimentelor din film. Potrivită,  însă nu excepţională.

Cu toate acestea, este o reprezentare foarte bună a unei ”fabrici de staruri”, cu visele mari ale fiecărui tânăr şi decepţia insuficienţei. Nu toţi sunt talentaţi şi le este greu să accepte că nu îşi vor putea câştiga existenţa din ceea ce le place. Această parte mi s-a părut bine realizată şi bine interpretată .

Este un film bun pentru o după-amiază de convalescenţă, fiindcă este amuzant şi cu actori buni, însă nu vă aşteptaţi la Singin in the Rain.

Nota: 6/10

Articole similare

Hall Pass (2011)

Delia Marc

Intouchables (2011)

Delia Marc

Supraviețuirea „The Dead Zone” (1983)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult