Recomandari

Recomandari carti Craciun (I)

Ne tot uităm pe site-urile editurilor si ale librăriilor online în ultimele zile pentru cărți și jucării de Crăciun. Asta pentru că avem și noi copiii noștri, mici, ce așteaptă la rândul lor surprize și cărți. Și vă facem recomandări la rândul nostru, pentru voi, copiii voștri și, de ce nu, copiii din voi.

Editura Nemira este prima noastră recomandare: cadoul lor special este Enciclopedia Crăciunului, cu o reducere de 38%.

Departe de a fi numai un ghid de tip ”Știați că…”, volumul reprezintă o călătorie în trecut și o provocare la a descoperi elemente de tradiție, cultură, religie și istorie legate de sărbătoarea Crăciunului, culese de peste tot din lume. Articolele sunt bine documentate, spunând povești pline de farmec despre originile împodobirii bradului, despre obiceiurile culinare ale diverselor popoare, istoria colindatului sau chiar despre cei mai de seamă ”aducători de cadouri”, de la Moș Crăciun la Babouschka.

Enciclopedia încântă și fascinează prin referințele culturale pe care le oferă, explorând toate artele și modul în care Crăciunul le-a influențat. Descoperim astfel referințe din muzică, literatură, cinematografie și artele plastice, descoperim legături între tradiții aparent fără nici un contact între ele, mai ales atunci când aparțin unor continente diferite, explorăm mituri, legende, fapte și teorii, cu aceeași încântare și voioșie cu care ne-am desface cadourile găsite sub brad.

Cei care au citit enciclopedia spun că volumul nu trebuie să lipsească din sufrageria nici unei familii pentru care Crăciunul înseamnă magie, iubire și seninătate.

Articole similare

10 cărți non-fiction de la Editura Humanitas de citit la final de an 2018

Jovi Ene

Recomandări cărţi Crăciun: Marea Carte a Crăciunului (IV)

Codrut

Recomandări cărţi Black Friday 2013

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult