Stiri

Lansare de carte: Epoca rațiunii – O incursiune în spațiul gândirii critice

Editura Herald și A.S.U.R (Asociația Secular Umanistă din România) au plăcerea de a vă invita joi, 16 martie, ora 18:30, la Librăria Seneca Anticafe (Str. Arhitect Ion Mincu, nr.1, București), la evenimentul de lansare a cărții „Epoca rațiunii” de Thomas Paine, titlu publicat în colecția Cogito.

Thomas Paine (1737 – 1809) a fost un activist politic, filosof, teoretician politic și revoluționar anglo-american.

Presărând textul cu întrebări retorice și repetiții, Paine își încurajează cititorul să completeze în mod independent perspectivele și argumentele pe care le prezintă, deoarece autorul nu dorește să își impună propriile credințe. Fiind o carte universalistă, „Epoca rațiunii” susține existența religiei naturale și pune în discuție structura întregii religii organizate. „Epoca rațiunii” ne îndeamnă să îl căutăm pe Dumnezeu de unii singuri, acolo unde se manifestă el cel mai limpede: lumea naturală.

Vă propunem, așadar, o întâlnire foarte interesantă pe marginea unui subiect pe cât de generos, pe atât de incitant pentru publicul cititor, alături de invitații speciali: Ion Bogdan Lefter (scriitor, critic literar, analist cultural și politic), Valentin Sava (președinte Asociația pentru Dezvoltare Intelectuală și Personală) și Monica Belițoiu (director executiv A.S.U.R.).

Eveniment Facebook.

Contact: Sorin Lucaci, PR & Events Coordinator, 0744.325.209, sorin.lucaci@edituraherald.ro

Parteneri media: Radio România Cultural, București FM, RFI România, Europa Fm, Smart FM, GoldFM, Bookblog, Literaturapetocuri.ro, Edu-News.ro, semnebune.ro, 4Arte, Agenția de carte, Bibliocărți, Bookaholic, Bookhub.ro, Blogul unei cititoare de cursă lungă, Bookuria, Filme-cărți, Hyperliteratura, Pr Wave, Raftul cu Idei, România Pozitivă, Societatesicultura.ro, Booktopia, Calendarul Magic, Senso TV, Serial Readers.

Articole similare

Centenarul Filmului Românesc a pornit de la Iași și va ajunge în 85 de localități din România și 15 din Republica Moldova

Jovi Ene

Apariție editorială: ‘Capitolul lipsă – Dragoste și dramă în România interbelică’, de Miriam Yahil-Wax

Dan Romascanu

Câteva știri din lumea filmului românesc (29 septembrie – 5 octombrie 2014)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult