Stiri

Curtea Veche Publishing la final de Gaudeamus 2012

La cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, ce a avut loc între 21 şi 25 noiembrie 2012, Curtea Veche Publishing a fost prezentă cu numeroase noutăţi editoriale, premii şi reduceri de preţ de până la 50%. Publicul a putut întâlni numeroşi autori, nu mai puţin de zece evenimente având loc la standul editurii.

Conform organizatorilor târgului, peste 110.000 de vizitatori au trecut anul acesta pragul târgului de carte. Mulţi dintre ei s-au oprit şi la standul Curtea Veche Publishing, unde vânzările au fost asemănătoare cu cele de la ediţia anterioară a târgului.

Cititorii i-au putut întâlni la standul Curtea Veche Publishing pe Lucian Croitoru, ce a lansat volumele “Politica monetară” şi “Jaful vs. Dreptul de a nu minţi”, Adrian Cioroianu (“Adulter cu smochine şi pescăruşi”), Tudor Octavian, cu volumul de proză scurtă “Jurnal de subiecte pentru povestiri, comedii şi romane mici”, Silviu Gherman cu “Hârtiile Masculului”. ASR Principele Radu al României a prezentat volumul “Maşinile Regelui”, iar publicul i-a putut întâlni şi pe Ligia Pop şi Margareta Pâslaru. Invitat special al târgului a fost Prof. Bernard Lategan din Africa de Sud, ce a lansat volumul “Teologie, hermeneutică şi transformare socială”.

Publicul mai tânăr a făcut cunoştinţă şi cu BOOK, un personaj de benzi desenate creat special pentru  blogul Curtea Veche Publishing. BOOK reprezintă Cartea de Curtea Veche ce evadează din bibliotecă pentru a-şi găsi drumul în viaţă. La târg, Cititorii de Curtea Veche au fost cei care au creat Aventurile lui BOOK la Gaudeamus, ei putându-l desena sau face fotografii cu acesta, multe dintre ele fiind disponibile pe pagina de Facebook Curtea Veche Publishing.

Topul vânzărilor la Curtea Veche Publishing

În topul celor mai cumpărate cărţi s-a aflat “Scrisorar” de Mihail Şişkin, o frumoasă poveste de dragoste însemnată sub forma unei colecţii de scrisori, considerată a fi cea mai bună carte de literatură rusă contemporană. Mihail Şişkin este singurul scriitor ce a câştigat toate cele trei mari premii literare ruseşti, iar volumul „Scrisorar” a fost recompensat în 2011 cu cel mai important premiu al literaturii ruse, Marea carte (Bolshaja Kniga).

O surpriză a acestui târg de carte a fost primul roman semnat de Adrian Cioroianu. “Adulter cu smochine şi pescăruşi” s-a numărat printre cele mai bine vândute cărţi de la standul editurii Curtea Veche.

Cărţile de bucate s-au numărat din nou printre preferinţele Cititorilor de Curtea Veche. Pe locul trei în topul vânzărilor s-a aflat “Reţete vegane fără foc” de Ligia Pop, o colecţie de reţete gustoase şi sănătoase preparate exclusiv din alimente de origine vegetală netratate termic.

Al patrulea volum în ordinea vânzărilor a fost “Găteşte în 30 de minute cu Jamie”, pe care fanii lui Jamie Oliver l-au găsit la Gaudeamus în premieră naţională. În volumul bogat ilustrat cu paşi necesari obţinerii preparatelor, Jamie Oliver ne învaţă cum să gătim  50 de meniuri complete, fiecare în doar 30 de minute. Cartea este, astfel, indispensabilă în viaţa celor care doresc să nu dea la o parte mâncarea de calitate doar pentru că au o viaţă agitată: “Dacă sunteţi ca mine – vă place mâncarea şi, în plus, aveţi câteva guri înfometate de hrănit când ajungeţi acasă (după o zi lungă!) – atunci daţi-mi voie să vă prezint această metodă complet nouă şi revoluţionară de a găti” (Jamie Oliver).

Pe locul cinci în ordinea preferinţelor cititorilor s-a aflat volumul “Maşinile Regelui” de ASR Principele Radu al României. Cu numeroase imagini inedite din arhiva personală a Casei Regale, însoțite de explicații ce depăşesc simplele detalii tehnice şi pătrund în viaţa membrilor Familiei Regale, „Mașinile Regelui” este un volum de colecție și un deliciu pentru cunoscători. Cartea-album, apărută în condiţii grafice de excepţie, prezintă automobilele de epocă pe care Majestatea Sa le-a condus de-a lungul timpului, dar şi pasiunea sa pentru avioane.

Articole similare

Campania „Dăruiește din suflet pentru suflet”

Jovi Ene

Concurs: Câștigă două cărți ”Poeme cinematografice”, de Dominic Brezianu, oferite de Editura Karth! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

„Între două fronturi” – o poveste de dragoste secretă din cel de-al Doilea Război Mondial

Jovi Ene

2 comments

Mihai Moga 30 noiembrie 2012 at 08:11

As fi vrut sa vad preturi mai mici la cartile de la Curtea Veche, mai ales ca era un targ de carte.

Reply
Jovi 30 noiembrie 2012 at 09:15

Nu am vazut preturile de la Curtea Veche si nici de la celelalte edituri, chiar daca am fost la targ.
Insa in fiecare an ne dorim sa vedem preturi mici, sunt de acord. Fiecare editura isi face insa propria strategie. Eu as incuraja editurile sa publice si preturile inainte de targ pentru a ne face o idee…

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult