Recomandat Stiri

Concurs: Câştigă 3 carti “Omar cel orb”, de Daniela Zeca, oferite de Editura Polirom

Omar cel orb, noul roman al Danielei Zeca, autoarea bestsellerurilor Istoria romanţată a unui safari (Polirom, 2009; ediţia a II-a, 2011) şi Demonii vîntului (Polirom, 2010), a apărut de curând în colecţia „Ego. Proză”(şi în ediţie digitală) a editurii Polirom.  Aşadar, a venit momentul sa va provocăm la un nou concurs, alături de partenerii noştri de la Editura Polirom: premiile sunt 3 exemplare din noul volum,cu autograful autoarei.

Daniela Zeca a avut amabilitatea sa ne acorde un interviu în exclusivitate şi a spus despre Mirajul Orientului:

Nu am premeditat nimic în legătură cu Orientul până în clipa în care am decis, la faţa locului (era în 2007, mă aflam în Tunis), că mă voi întoarce la literatură şi o voi face în niciun fel altfel decât scriind o poveste orientală. A fost un fel de coup de foudre despre care am tot vorbit la momentul apariţiei primei cărţi din seria trilogiei, un fel de flash back sau, dacă vreţi, un fel de copleşitor efect de déja vu, eram la 50 de km de capitală, într-o zonă deşertică, aridă, copii desculţi alergau printre capre, femeile cărau vreascuri pentru foc şi am avut dintr-odată senzaţia că am mai fost în Africa de Nord, că era o lume pe care o ştiam şi despre care aş putea să povestesc.

Din acea clipă am început să mă las purtată de un impuls foarte puternic, în care s-au amestecat permanent fascinaţia şi teama, gratitudinea faţă de prietenii musulmani care mă găzduiau şi care mă purtau din loc în loc, neliniştea dacă voi putea să înţeleg şi să îmi asum diferenţele. În cinci ani am străbătut Magrebul, Libanul, Iordania, Emiratele Arabe şi Iranul, am studiat enorm, m-am temut, m-am contrazis, am luat-o de zeci ori de la capăt, am comparat sursele, am vorbit cu zeci de oameni din şi despre Orientul Mijlociu şi am avut o şansă unică, uriaşă şi, sunt sigură, irepetabilă, de a întâlni situaţii şi locuri excepţionale, care au venit spre mine, cred, ca un răspuns la credinţa mea neştirbită că literatura e o altfel de religie. Am crezut asta cu tărie, inclusiv în cei 9 ani în care nu am publicat o singură pagină de beletristică.

Pentru a castiga una din cartile oferite, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:

Presupunând că sunteţi atraşi de Mirajul Orientului, ce ţară din Orient aţi dori să vizitaţi şi de ce?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o  adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu.
  • cei trei castigatori vor fi desemnaţi prin tragere la sorti prin intermediul Random.org.

Asteptam comentariile dvs. pana duminica, 14 octombrie 2012, inclusiv, iar cei trei castigatori vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi (fiecare) câte un exemplar din volumul Omar cel orb“.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (15 octombrie 2012): Concursul s-a incheiat, multumim tuturor pentru participare.

Tragerea la sorti a avut loc astazi, castigatorul fiind ales prin intermediul site-ului www.random.org. Am generat o secventa de la 1 la 72 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca respectivii castigatori sunt comentariile cu numerele respective in ordinea exacta de pe site.

Iata castigatorii:

Castigatorii asadar sunt:

-comentatorul cu numarul 1Bia – “Fără să stau pe gânduri spun Iran si totul mi se trage de o carte de memorii la ultimei împărătese a Iranului, Farah Pahlavi. Cine ajunge sa citeasca acesta carte va intelege fara doar si poate de ce mirajului Iranului există şi de ce suferă acum, torturată, această ţară absolut minunată.”;

-comentatorul cu numarul 6 Codrin Nicolau – “Iran, fara de tagada, una dintre cele mai fascinante tari. Exista multe straturi si diverse ale culturii si civilizatiei in care poti sa te afunzi ca intre pernele unui divan. Pietrele acolo vorbesc despre mileniile trecute, zigguratele inca vibreaza, focurile zoroastrienilor ard si astazi, moscheile siite stralucesc azuriu in soarele neiertator. Iranul are concomitent mai multe anotimpuri si o diversitate etnica ce merita inteleasa la un pahar de ceai. Peste tot, trecutul cultural este pastrat cu sfintenie, poetii Sa’adi, Hafez, Rumi, Khayyam si altii sunt pastrati in memoria oamenilor simpli, care recita sau canta adeseori versete intregi in frumoasa si melodioasa limba persana la mormintele acestora sau pe sub boltile rezonante ale podurilor maiestrit construite ca sa dainuie peste veacuri.”;

-comentatorul cu numarul 65andreea – “Imi doresc cu ardoare sa vizitez Iranul si sper ca intr-o zi sa imi indeplinesc aceasta dorinta.”

Felicitari!

Articole similare

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Frica: Trump la Casa Albă”, de Bob Woodward! (ÎNCHEIAT!)

Jovi Ene

MediaPro: Filmele anului 2011 (V)

Delia Marc

Cele mai vandute titluri Polirom si Cartea Romaneasca la Gaudeamus 2013

Jovi Ene

70 comments

Bia 8 octombrie 2012 at 10:12

Fără să stau pe gânduri spun Iran si totul mi se trage de o carte de memorii la ultimei împărătese a Iranului, Farah Pahlavi. Cine ajunge sa citeasca acesta carte va intelege fara doar si poate de ce mirajului Iranului există şi de ce suferă acum, torturată, această ţară absolut minunată.

Reply
Elena Petrovan 8 octombrie 2012 at 10:13

Turcia. E vorba de fascinatia lumii arabe(cultura, traditiile, stilul de viata) alaturi de lumea moderna, un cumul de vechi si nou care te lasa fara cuvinte…

Reply
Cismas Monica 8 octombrie 2012 at 10:24

Mi-ar place sa vizitez Emiratele Arabe Unite ,in special Dubai pentru ca am vazut o multime de filme si poze de acolo si m-am indragostit de acele locuri pline de farmec .

Reply
Codrin Nicolau 8 octombrie 2012 at 10:37

Iran, fara de tagada, una dintre cele mai fascinante tari. Exista multe straturi si diverse ale culturii si civilizatiei in care poti sa te afunzi ca intre pernele unui divan. Pietrele acolo vorbesc despre mileniile trecute, zigguratele inca vibreaza, focurile zoroastrienilor ard si astazi, moscheile siite stralucesc azuriu in soarele neiertator. Iranul are concomitent mai multe anotimpuri si o diversitate etnica ce merita inteleasa la un pahar de ceai. Peste tot, trecutul cultural este pastrat cu sfintenie, poetii Sa’adi, Hafez, Rumi, Khayyam si altii sunt pastrati in memoria oamenilor simpli, care recita sau canta adeseori versete intregi in frumoasa si melodioasa limba persana la mormintele acestora sau pe sub boltile rezonante ale podurilor maiestrit construite ca sa dainuie peste veacuri.

Reply
Oana Dima 8 octombrie 2012 at 10:45

Mi-ar placea sa vizitez Turcia, de la un capat la altul; inca din perioada liceului, am fost atrasa de diversitatea peisajelor, de cultura si exotismul acestei tari.

Reply
Claudia Petrisor 8 octombrie 2012 at 12:35

Mi-as dori sa merg in India deoarece vreau sa vizitez monumentele, să cumpar suveniruri, să particip la o slujbă într-un templu hindus, să gust din cât mai multe feluri de mâncare…preparate asa cum doar cei de acolo stiu…

Reply
Paun Roxana-Maria 8 octombrie 2012 at 12:57

Mi-as dori sa vizitez India, pentru fascinatia civilizatiei si a culturii de acolo, pentru contrastele care te imtampina la orice pas, pentru arta culinara si pentru alte nenumarate motive 🙂

Reply
Cristina A 8 octombrie 2012 at 13:37

Egiptul ! Pe Valea Nilului. Sa vizitez toate obiectivele turistice incluse in patrimoniul UNESCO. Piramidele Gizeh, orasul Teba, vestigiile paleocrestine, centrul istoric Cairo… sa fiu acolo !

Reply
Alexandra. 8 octombrie 2012 at 14:19

Mi-as dori enorm sa vizitez Egiptul, Marocul si Dubaiul pentru piramide, targuri si inovatie!

Reply
Grosu Ioana 8 octombrie 2012 at 14:53

Cu siguranta, Turcia ar fi acea tara! Cultura,traditiile si tot ce tine de turci, m-a fascinat mereu si asta este si visul meu, sa ajung in Turcia! 🙂

Reply
Claudia Badila 8 octombrie 2012 at 14:56

Liban, fara doar si poate. Mai ales Beirutul, fostul Paris al Orientului. De ce? Pentru ca atunci cand am inceput sa citesc despre tarile arabe, am fost irezistibil si inexplicabil atrasa de contradictiile si frumusetea acestei tari.

Reply
Virgil 8 octombrie 2012 at 15:34

Iran sau Persia Mica ,cum ii mai spune;Pietrele acolo vorbesc despre mileniile trecute, zigguratele inca vibreaza, focurile zoroastrienilor ard si astazi, moscheile siite stralucesc azuriu in soarele neiertator.

Reply
Adela D 8 octombrie 2012 at 15:56

India din macar doua motive: Taj Mahal-un monument inchinat iubirii si o asemenea dovada de dragoste nu trebuie ratata fiind un monument inscris in patrimoniul UNESCO si Kerala, una dintre cele mai frumoase zone din India si din Orient pe drept cuvant numita ” taramul lui Dumnezeu “.

Reply
Puiu Silvia 8 octombrie 2012 at 16:20

Iran. De ce? Poate ma inspira si serialul Homeland. Este o zona magica, prin traditii si cultura in general. Este necunoscutul pt noi, dar cred ca asta se intampla cu orice alta tara din Orient, pt noi romanii.

Reply
dovan cristina 8 octombrie 2012 at 19:25

mi ar placea sa merg in Qatar pt ca am vazut mai demult o emisiune despre aceasta zone si este deosebita,peisajul superb si as vrea sa incerc mierea de doha

Reply
Armand 9 octombrie 2012 at 01:16

Depinde de definiția Orientului.
Dacă ea este ceva mai largă, atunci, neîndoielnic, opțiunea mea este Cambodgia. Pentru lecția Angkor Watt și pentru pelerinajul pe un pământ a cărei suferință nu ar putea să fie cuprinsă de vreun cuvânt. Pentru urmele unei Franțe de la capăt de lume și pentru descoperirea luptei pentru reconcilierea cu trecutul.
Dacă ea este mai redusă, atunci opțiunea mea este Georgia. Tocmai pentru că mi-o închipui ca o altă Românie. Sau pentru a păși pe o punte între Europa și Asia fără a ști cu exactitate pe care dintre cele două pământuri pășești. Și, desigur, pentru a trăi emoția pe care în copilărie o percepeam ca realitate alternativă a lumii zugrăvite de pana lui Șota Rustaveli.

Reply
Rusu Alexandru 9 octombrie 2012 at 06:50

India deoarece sunt peisaje minunate pe care sa le vezi macar o singura data!

Reply
Ioan Daniel 9 octombrie 2012 at 09:15

As dori mult sa vizitez Dubaiul

Reply
parasca 9 octombrie 2012 at 09:55

india pt a vedea contrastul saracie-bogatie

Reply
maria 9 octombrie 2012 at 09:56

china pt marele zid

Reply
vasile 9 octombrie 2012 at 09:56

iran pt. vestigii istorice

Reply
rosca raluca daniela 9 octombrie 2012 at 10:33

Mi-ar place sa vizitez Emiratele Arabe Unite ,in special Dubai pentru ca am vazut o multime de filme si poze de acolo si m-am indragostit de acele locuri pline de farmec . s este visul meu sper sa mi-l indeplinesc

Reply
Evelina 9 octombrie 2012 at 10:45

India. Pentru ca mirajul culorilor nu pare sa fie nicaieri la fel de intens, pentru ca viata plina de culoare este una traita intens, pentru ca nu cred sa fie alt loc pe lume unde sa-ti dai seama cat de mari sunt diferentele intre un occidental si un oriental. Si nu in ultimul rand pentru ca Eliade.

Reply
VASI 9 octombrie 2012 at 11:20

Japonia pentru istoria si religia sa

Reply
Pauna Oana 9 octombrie 2012 at 12:36

Iran[fosta persie] pentru ca de acolo e scriitorul Omar Khayyám a carui carte vreau sa mi-o procur:Rubayate.E superba cartea,am citit cateva poezii din ea pe net si m-a fascinat.Din pacate e cam scumpa chiar si la anticariat online.sper sa reusesc anul asta,anul viitor sa o cumpar.o vreau neaparat!

Reply
Mariana A. 9 octombrie 2012 at 12:57

Mi-ar placea sa vizitez Turcia pentru ca bunica mea mi-a povestit cat de colorate si agitate sunt strazile Istanbulului si nu as vrea sa trec prin viata fara sa ajung sa le vad.

Reply
virginia 9 octombrie 2012 at 13:32

Iran, atat pentru peisaje, dar mai ales pentru istorie! Si in special pentru ca este o lume atat de diferita de a noastra!

Reply
Sava Iulia 9 octombrie 2012 at 14:46

As vrea sa vizitez Turcia pentru plajele superbe si pentru deserturi

Reply
Bear 9 octombrie 2012 at 15:50

Categoric, Nepalul. Pentru peisaje, desigur.

Reply
Magda C 9 octombrie 2012 at 16:01

As vrea sa vizitez Libanul. Am inteles ca este un oras care te impresioneaza prin opulenta lui. As merge in Liban atat pentru a vizita punctele de atractie, cat si pentru a ma delecta cu mancarea libaneza.

Reply
veronica picioroaga 9 octombrie 2012 at 16:04

Si eu tot Turcia as alege . Gasesc ca traditiile si valorile lor sunt fascinante . peisaje ce-ti taie respiratia, mancaruri absolut delicioase si bizbrizuri nenumarate , exact cum ii place unei doamne 🙂

Reply
Lavinia 9 octombrie 2012 at 16:17

Egiptul! Din liceu m-au fascinat piramidele dar si modul lor de viata. Iar daca as merge vreodata, nu m-as limita la a vizita numai piramidele, templele si muzeele… m-as deghiza astfel incat sa pot umbla nestingherita peste tot :).

Reply
Ionut 9 octombrie 2012 at 16:21

Iran, pentru femeile frumoase.

Reply
Birta Tatiana 9 octombrie 2012 at 16:45

As vrea sa vizitez Turcia pentru ca are niste plaje minunate

Reply
Nicoleta 9 octombrie 2012 at 17:01

Cu siguranta, orice tara ai alege din Orientul Apropiat, intalnirea cu o civilizatie diferita, atat de bogata in experiente culturale, nu poate fi decat fascinanta. Mi-ar placea insa sa revad Turcia(cu uimitorul amalgam de esente tari, frumusete si pamant arid, cu moscheele si minaretele ce se inalta singuratice in cele mai neasteptate locuri, cu strigatul muezinilor si caldura oamenilor), Turcia de al carei miraj nu te mai poti niciodata rupe dupa ce ai citit cartile lui Pamuk, Turcia contradictorie, amestec de Orient si Occident, de cutume si modernitate.

Reply
Serbu Cristina 9 octombrie 2012 at 17:24

Mi-ar placea sa vizitez Dubaiul (Emiratele Arabe Unite)pentru a arunca o privire in lume din Burj Khalifa.

Reply
Lacramioara M 9 octombrie 2012 at 19:29

Neaparat as vrea sa vad Israelul. Sunt curioasa cum reusesc doua populatii atat de diferite sa convietuiasca. Si nu in orice tara, ci in una extrem de bine dezvoltata si de civilizata…

Reply
Cristina Enache 9 octombrie 2012 at 20:06

Turcia pentru zona kurda, chiar daca de obicei nu face parte din traseele turistice. Am auzit multe despre traditiile dar si problemele kurde, vreau sa le si vad!

Reply
Bîldea Alin-Razvan 9 octombrie 2012 at 21:23

As vrea sa vizitez Dubai pentru hotelul Burj-Al-Arab .

Reply
Dorin Craciun 9 octombrie 2012 at 23:05

Iranul,deoarece ar fi o ocazie unica de intoarcere in timp printr-un singur cuvant: PERSIA, cu istoria sa de peste 4000 de ani, una dintre cele mai vechi si bogate culturi din lume, cu legendele si povestile Seherezadei care ne-au incantat copilaria.

Reply
Ursu George 9 octombrie 2012 at 23:29

Ooo…ne cereti imposibilul. Turcia ar fi prima intre optiuni intrucat toate persoanele pe care le-am cunoscut si au fost acolo au ramas suprem si inevitabil schimbati. Oameni, peisaje si intregul mediu ar face bine psihicului uman si ne duce spre o relaxare neintalnita in alta parte.

Reply
Constantin Catalin C. 10 octombrie 2012 at 09:27

Mi-as dori sa vizitez Turcia, o tara foarte interesanta plina de istorie.

Reply
Irina Gabriela 10 octombrie 2012 at 12:36

Mi-ar placea sa vizitez India, tara extremelor si controverselor, tara care pe cat e de gri si murdara fizic pe atat e de colorata si pura spiritual.

Reply
vestina state 10 octombrie 2012 at 12:47

as vizita Dubai-ul – mi se pare fascinant cum totul s-a dezvoltat dintr-un satuc intr-un timp atat de scurt. Pur si simplu ma atrage luxul acela de care as vrea sa ma bucur macar si ptr cateva zile 🙂

Reply
Daniela Carmen 10 octombrie 2012 at 13:55

Turcia mi-ar place foarte mult sa vizitez, sa cunosc cultura, istoria si civilizatia lor.

Reply
Ciprian 10 octombrie 2012 at 13:58

De mic copil am fost fascinat de Egipt, de cultura si istoria egipteana, faraoni, piramide, legende peste legende. Este un vis pentru mine sa ajung sa vizitez vreodata aceasta tara.

Reply
Cismas Rodica Olga 10 octombrie 2012 at 14:59

Tara pe care visez sa o vizitez este India , cu culorile ei minunate , cu oamenii ei simpli si primitori ,cu peisajele ei spectaculare .

Reply
Dorin Mihai 11 octombrie 2012 at 08:35

Kashmir-ul lui Salman Rushdie…

Reply
Cefalan Dragos 11 octombrie 2012 at 08:40

India – pentru peisajele splendide!

Reply
Farcas Diana 11 octombrie 2012 at 10:32

Mi-ar place sa vizitez China , pentru ca in ultimii ani s-a dezvoltat in mod surprinzator dar in anumite parti ale tarii si-a pastrat originalitatea si traditiile vechi .

Reply
Arhiscrib 11 octombrie 2012 at 17:37

Mi-ar placea sa merg in Iran pentru a vizita orasul istoric Isfahan.

Reply
oana stanciu 12 octombrie 2012 at 13:40

mi-ar placea mult sa merg in Maroc, am vazut foarte multe filme despre acest oras, mi se pare foarte interesant, misterios si frumos

Reply
tynayyy 12 octombrie 2012 at 13:42

mi-ar placea sa merg in Japonia, mi se pare o tara atat de puternica, dezvoltata, frumoasa, interesanta, cu oameni de calitate

Reply
Dana D 12 octombrie 2012 at 19:58

Mi-ar placea sa revad Turcia pentru a zbura cu balonul deasupra Cappadociei.

Reply
Alex O. 12 octombrie 2012 at 20:19

As dori sa vizitez Emiratele Arabe, deoarece este o tara exotica, cu cladiri impresionante si plaje superbe!

Reply
Maya 12 octombrie 2012 at 21:59

As vrea sa vizitez Turcia , pentru mine tara dulcirilor 🙂

Reply
Georgeta S 13 octombrie 2012 at 01:13

Mi-as dori sa vizitez emiratul Dubai, datorita transformarii fantastice de care a avut parte in ultimele decenii.

Reply
alleb 13 octombrie 2012 at 15:02

Turcia. Consider ca are cele mai frumoase peisaje din Orient, ca sa nu mai spun ca dulciurile ma atrag ca un magnet, iar oamenii sunt ospitalieri. Te fac sa te simti cel mai important om de pe planeta.

Reply
Badea Sorin 13 octombrie 2012 at 21:31

Este greu de ales. Sunt destule de vazut si acasa in Romania. Sunt si mai multe de vazut in lume. Nou vs. Vechi. Actualitate vs. Antichitate. Orient vs. Occident. Uf! Si totusi, in acest moment aleg Petra – Iordania. Mi se pare un obiectiv deosebit. Poate e mai dificil de ajuns dar se spune ca merita. Nu ma intrebati ce voi alege maine……sunt foarte multe lucruri interesante. :))

Reply
Demetrescu Horatiu 14 octombrie 2012 at 02:33

Mie mi-ar place, sa vizitez cateva dintre emiratele arabe (Dubai si Abu Dhabi), Arabia Saudita, Bahrain si Qatar (sunt multe tari, dar si zona este de dimensiuni considerabile).
Motivele unei vizite pe acele meleaguri ar fi nenumarate: cultura si civilizatie, istorie si religie, vestigiile unor imperii disparute si arhitectura moderna, locuri si oameni.
Deci in oricare dintre eceste tari, m-as duce si as avea ce sa vad.
As mai face totusi si o a doua calatorie si anume in Turcia, unde sa “respir” maretia Bosforului…

Reply
sorina 14 octombrie 2012 at 10:08

As vrea sa merg in Dubai, sa vad o tara cu o dezvoltare remarcabila…

Reply
andreea 14 octombrie 2012 at 10:34

Imi doresc cu ardoare sa vizitez Iranul si sper ca intr-o zi sa imi indeplinesc aceasta dorinta.

Reply
dana71 14 octombrie 2012 at 10:38

As dori sa vizitez Dubai-ul pentru a avea ocazia sa admir maretia si fumusetea orasului de la ultimele etaje ale hotelului Burj Khalifa.

Reply
Emilian Smintina 14 octombrie 2012 at 13:33

As vizita Arabia Saudita si mai ales orasele cu puternic accent religios Mecca si Medina, pentru a afla lucruri noi despre religia musulmana.

Reply
Gabriela 14 octombrie 2012 at 15:15

As dori sa vizitez Dubai-ul pentru maretia si luxul orasului

Reply
Iobacioiu Nicu 14 octombrie 2012 at 15:50

Mi-as dori sa vizitez Ierusalimul (Israel) pentru a calca pe pamantul sfant crestin.

Reply
Diana 14 octombrie 2012 at 16:34

Aş vizita India, numai pentru plăcerea de a descoperi o cultură nouă şi de a vedea o altă lume.

Reply
Geo 14 octombrie 2012 at 19:44

Imi doresc sa vizitez Yemenul, o tara cu peisaje minunate, despre care se stiu mult prea putine.

Reply
hellena 14 octombrie 2012 at 21:01

Eu as vizita Israelul datorita izvorului de locuri sfinte, muzee, parcuri nationale sau rezervatii naturale, dar si pentru oamenii si legendele locului.

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult