Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefila (14 – 20 octombrie 2013)

prin-blogosfera-cinefila-Ionut Benea si-a mutat o parte din recenziile sale despre capodopere pe o revista online de cultura, pe care o recomandam cu drag: 21art.ro. Saptamana trecuta a scris despre ”The Longest Day” (1962): ” În spatele acestui film se află o viziune limpede, mai ales pentru că nu ne aflăm departe de la încheierea conflictului mondial. Un fir narativ ce n-are multe denaturări de la adevărul istoric, o acțiune împărțită între două puncte de vedere: cel învingător american și învinsul german. O alternare a protagoniştilor decisivi, ce ne ajută să descoperim diferite aspecte din culisele pregătiri atacului respectiv defensivei, detalii poate mai puțin cunoscute pentru unii, reușind să-ți atragă atenția. Este scos la iveală un adevărat joc al strategiei unde anticiparea mişcărilor în front fiind regina tacticii câştigătoare.”

Si Andrei Mutuliga scrie pe blogul Cinefilul de serviciu despre un film clasic de razboi, ”All Quiet on ht Western Front” (1930), caruia ii acorda nota 9: ”Bazată pe romanul omonim al scriitorului german Erich Maria Remarque, povestea are loc în timpul Primului Război Mondial și urmăreşte transcenderea lui Paul şi a colegilor săi de la nişte simpli elevi joviali convinși de propaganda din şcoală să se înroleze în armată, la nişte soldaţi deziluzionaţi de adevărata faţă a războiului, caracterizată excelent prin vorbele lui Paul: „”Traim in tranșee și luptăm. Încercăm să nu fim uciși… asta e tot.”

gravity_2013_movie-1366x768-Mi-a placut recenzia lui Lucian de pe blogul Marele Ecran in legatura cu filmul Gravity. Ma bucur ca sunt acolo oameni sinceri, care iau atitudine impotriva unor tendinte ale cinematografiei actuale, asa cum scrie el aici despre aprecierea de catre public a filmelor comerciale: ”Păcat de experienţa 3D (absolut onorabilă), efectul de “gravitaţie zero” (te întrebi mereu “cum au făcut”), camera lui Emannuel Lubezki (mexican şi el, unul dintre cei mai buni d.o.p. ai momentului; a filmat The tree of life), imaginea unui răsărit de soare şi alte “giumbuşlucuri spaţiale” (Waka a promis că e ultimul film pe care îl vede la multiplex, pecetluind promisiunea cu guma găsită sub scaun). Îl înţeleg perfect, pentru că şi eu m-am săturat să ni se vîndă rahat ambalat în hîrtie sclipitoare.”

Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:

Câinele japonez(2013)

Les saveurs du Palais(2013) – Haute Cuisine

Closed Circuit(2013)

We’re the Millers(2013)

Man of Tai Chi(2013)

Ironclad(2011) & Emperor(2012)

Articole similare

Revista presei culturale (7 – 13 noiembrie 2014)

Jovi Ene

Doi ani, opt luni și douăzeci și opt de nopți, de Salman Rushdie

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefila (7 – 13 octombrie 2013)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult