Indignari saptamanale

Televiziuni otravite (2)

Din ciclul televiziunile ie otravite (era sa scriu OTV-ite) am remarcat o emisiune la PRO TV care s-ar numi, Serviti, vă rog, (sau aşa ceva). Câteva vedete (din numerosul trib al vedetelor autohtone) sunt convocate într-un sat la situat pe malul Dunarii probabil în schimbul unei mii de euro (sau poate două) şi puse să se descurce în condiţiile unei vieţi rurale destul de primitive, aşa cum este viaţa la ţară în foarte multe sate din România. Episodul pe care l-am remarcat şi căruia i-am urmarit, recunosc spăşit, doar câteva minute îi avea drept protagonişti pe un celebru manelist, Vali Vijelie, un fost component al unei formatii de muzică disco, ceva mai tinerel şi o blondă care nu-mi era cunoscută. Care blondă este plimbată cu barcă pescarească, lungă precum un drakkar viking, îmbrăcată cu o vestă roşie de salvamar, din aceea care te ajută să te ţii la suprafaţă în cazul în care barca s-ar răsturna.

Mi-am spus în barbă, este imposibil ca această blondă să nu fie siliconată sau măcar să aibă un bust impresionant. Şi, evident, am avut dreptate căci atunci când şi-a dat jos vesta de salvare, doi sâni imensi şi-au făcut apariţia, prea puţin protejaţi de minusculul sutien (cuvânt care vine de la termenul francez de soutien-gorge adică susţinător de bust, fapt complet perimat pentru vedetele autohtone, marea majoritate apelând la silicon pentru a-şi susţine busturile. Cu care fac bani, nu-i vorbă…). O ţinută neadecvată pentru acel sat uitat de lume de pe malul Dunării dar în consonanţă cu poftele telespectatorilor masculini (în pauza de publicitate au curs reclamele la bere). Mă întrebam Seinfeld-ian, oare au pişcat-o ţânţarii în timpul filmarilor ?

O altă imagine. Băiatul – vedetă – disco, obosit, răsturnat peste o canapea ieftină, maronie, somnolând, prea obosit să meargă la muncile gospodăriei, recunoscând vinovat “Sunt obosit nene că iară am stat până la unu la palavre cu domnu Vijelie”. Auzind formula plină de respect am izbucnit în râs. Manelistul a ajuns un domn respectat, admirat. Un model paideic demn de urmat de juniorii manelismului precum Edy Talent al cărui afiş l-am observat pe o staţie de autobus din Câmpina căci Edy Talent avea un concert pe stadionul comunal din Brebu urmat de o sesiune de autografe la Diverta (ET este doar un puşti negricios care se afişează cu gagici sexy să moară de ciudă colegii lui de-a şasea !).  Plin de sine. Manelistul, cu mustaţa lui a la Hitler, este dus la munci. Ceea ce nu-i face nici o plăcere, evident.

Gazda vrea să-i arate şi să-l facă să mulgă caprele ! Suprema jignire pentru VV. De aceea îl şi întreabă, aţi mai muls înainte? La care celebrul VV face un spirit de glumă jmekeresc Io am muls doar doamne. Ha ha ha… Emisiunea este programată la ora 18.30. Tind să cred că este totuşi în reluare. Trebuie difuzată de cât mai multe ori cu putinţă pentru a se impregna în spiritul tinerelor generatii. Acesta este spiritul romanesc al timpului.

Articole similare

Războiul redescoperit 1914-1918, de Stephane Audoin-Rouzeau şi Annette Becker

Codrut

Istoria Poloniei. Terenul de joacă al lui Dumnezeu, de Norman Davies (VI)

Codrut

Abandonații, de Tim Tzouliadis (II)

Codrut

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult