Indignari saptamanale

Alăptarea în mass-media valahă

Eram pesimist că în această săptămână voi găsi vreo situaţie care să mă indigneze atât de mult încât să mă determine să o împărtăşesc celor câţiva cititori ai acestui site ( mă amuz aducându-mi aminte lamentaţiile lacrimogene ale criticului C. Trandafir la începutul fiecărui calup diaristic publicate in Revista Nouă din Câmpina pe aceeaşi temă, trei cititori mă laudă doi mă critică, unde sunt cititorii de altă dată?). Însă m-am înşelat.

Am ieşit să-mi cumpăr un suc acidulat şi, deci, nesănătos, cu un nume tembeloid, Madness. Sper ca nebunia să nu se ia (căci setea cu siguranţă nu ). Până să-mi dea vânzătoarea restul am apucat să zăresc prima pagina a celei mai lucioase reviste people din Valahia pe numele ei strămoşesc, în limba daco-romană dialectul nord-dunarean, Ciao! Şi acolo ce-mi văzură ochii ?! Un imens titlul Loredana de la Trident alăpează în parc!

Titlul era însoţit de dovada: o tânără femeie blondă care ţinea în braţe un bebeluş pe la 3-4 luni către a cărui gură scosese un sân proeminent. Probabil plin cu lapte, dar acest aspect cu siguranţă va fi dezbătut într-un număr viitor al distinsei publicaţii culturale. Şoc! Incredibil! O tânără femeie prezumtivă mare vedetă, îşi alăptează copilul în public! Căci, hai să fim serioşi, cine naiba ştie cine este Loredana ca să nu mai vorbim de formaţia Trident? A, parcă erau acele trei fete care, pentru a-şi promova talentul muzical nelimitat au ales o altă metodă de a şoca opinia publică masculină: şi-au decupat blugii la spate oferind privirilor hulpave porţiuni albe de fund. Adică au arătat fundul României masculine!

Sunt sigur că mesajul din articolul din interior, dacă o fi existând unul (nu mă obosesc să caut nici măcar pe pagina de internet a acestei pubele nationale), este unul moralizator. Revista Ciao apără decenţa căci se adresează oamenilor serioşi, cu educaţie…. Sau poate că redacţia acestei reviste de mare succes uitase care este prima funcţie a sânilor…

Reiau obsesiv un citat din jurnalul lui Sorin Stoica. 80% dintre ziaristii din presa romana nu prea au nimic in cap. Ii vad venind in anul intai, intrati pe pile sinistre, copii fara nici un pic de experienta de viaţă sau de cultura generala. Nu stiu nici macar cine e presedintele Frantei, se mira ca trebuie sa citeasca ziare. De carti nici nu poate fi vorba sa le pomenesti. Cărţi trebuie să citeasca tocilarii de la Litere. Jurnalismul e altceva, desi nimeni nu stie prea bine ce. In plus, se vorbeşte mult de ce sunt privilegiate in presa subiecte din astea cacacioase, cu Mitica Dragomir si curul siliconat al nu stiu carei vedete. Oamenii astia de 19-20 de ani atat inteleg, nu-i duce mintea mai mult. Sunt subiecte ceva mai abordabile, la care nu trebuie sa-ti storci creierii prea mult.” (pag. 50-51).

De cand a scris el aceste randuri sunt sigur ca proportia a urcat către 95%.

Articole similare

Prizonier în URSS, de Vasile Gh. Baghiu

Codrut

So weit die Füße tragen (2001)

Codrut

Revedere

Codrut

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult