Filme Filme americane

Gia (1998)

Gia (1998)
Regia: Michael Cristofer
Actori: Angelina Jolie, Elizabeth Mitchell, Faye Dunaway

Ce poate fi interesant la un film care a ramas aproape necunoscut odata cu trecerea anilor? In primul rand, o aparitie plina de savoare a Angelinei, considerata mult timp, chiar si de catre subsemnatul, cea mai frumoasa femeie din lume sau macar cea mai frumoasa actrita. Ea este aici atractia suprema, nu ne ascunde nimic si este complet dezinhibata in fata camerei, oferind mai mult decat ne asteptam. Este frumoasa si urata, nebuna si cuminte, traind o viata scurta, plina de suisuri si coborasuri, cautand fericirea, gasind-o rareori.

Gia-Angelina Jolie

In al doilea rand, elementul care atrage este faptul ca istoriseste o poveste reala si tragica. Reala pentru ca Gia Marie Carangi a trait cu adevarat in perioada 1960-1986, a fost un fotomodel de succes pentru un timp, pentru ca apoi sa cada in patima drogurilor si sa fie prima femeie celebra care a murit de SIDA. O cariera scurta, tumultoasa, cu oarecare succes, dat de frumusetea “carnala”a Giei si de aprecierea de care se bucura ea din partea creatorilor de moda.

Peste acestea, sunt multe lucruri care lipsesc sau nu sunt facute suficient de bine. Fragmenele sunt disparate si actiunea nu este asa de bine inchegata si urmarita pe cat de interesanta a fost viata fotomodelului. S-a urmarit mai mult senzationalul din existenta ei, problemele cu drogurile sau relatiile lesbiene decat adevaratele trairi sufletesti, care includeau tentatia sincera si normala spre fericire si psihoza permanenta provocata de singuratate. Filmul nu depaseste, in ciuda interpretarii bune a lui Jolie, granita unuia mediu, povestea fiind prezentata prea simplu si fara sclipirile necesare acestui gen.

Nota: 6/10

Articole similare

Să nu-ți faci idoli în zadar. Documentarul „Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence” (Disney+, 2023)

Corina Moisei-Dabija

Un thriller noir în Parisul anilor 60: La dénonciation (1962)

Dan Romascanu

This Must Be the Place (2011)

Dan Romascanu

1 comment

Cristina 10 martie 2021 at 16:09

Buna ziua 1

Am citit tot ce am gasit pe net despre Gia Marie Carangi . Am vazut filmul cred ca de vreo 6 ori . Chiar aseara l-am revazut . Aceasta este si parerea mea . Angelina Jolie este superba . Cand am vazut prima data filmul , cu ceva ani in uerma , am ramas fascinata de frumusetea ei . Deasemenea Gia , cea din viata reala a fost de o frumusete rara pentru acele vremuri , A fost desavarsita ,. A cautat iubire pentru ceea ce era , si nu a gasit-o niciodata . Tradarea supreama a fost chiar de la mama ei . Se vede in film , cat de fericita a fost ca a avut-o pe mama ei , mai mult timp langa ea , insa era prea tarziu , mult prea tarziu .
Va multumesc pentru acest articol !

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult