Prin blogosfera cinefila

Prin blogosfera cinefilă (6 – 12 ianuarie 2020)

-Clasamentul filmelor de gen horror (dar si SF si thrillere psihologice) ale anului 2019 intocmit de ‘marculescu.ro’ include 28 de locuri. Mie intr-un asemenea clasament locul cel mai important imi pare locul 13, loc unde am gasit filmul belgian ‘Adoration’: ‘13. Adoration – Fabrice de Welz face un love-story cu el cam retardat și ea foarte psihopată. Ambii adolescenți. Iritant dar și extra-credibil, cu toate hoiturile pe care le lasă în urmă și mugetele ei de jegoasă care deja știe ce vrea: promite fufulizda dacă el omoară pentru ea. Genul programului este, în mod surprinzător pentru un film belgian (de unde și Benoit Poelvoorde): southern gothic.’ Locul 1? Evident, ‘The Lighthouse’. Dar intreg topul merita parcurs, notat, cautat, vizionat.

-Emil Calinescu de la ‘CinEmil’ a vazut ‘Like a Boss’ regizat de Miguel Arteta cu Selma Hayek in distributie: ‘Like a boss este, in aparenta, un film usurel, fara pretentii. Daca-l analizezi strict cinematografic, ii vei gasi o tona de defecte, desi va spun sincer, chiar si din acest punct de vedere sta mai bine decat ma asteptam. Interpretarile sunt bune spre foarte bune, Salma Hayek, Billy Porter si Tiffany Haddish exceland, regia este decenta, fara sa ma fi dat pe spate in vreun fel, dar nici nu dezamageste, povestea se tine, este coerenta, drept urmare nota de pe IMDB, 3.9, este exagerat de slaba. Pentru mine este inca o dovada ca acea nota este complet irelevanta. Nici scorul de 32 de pe Metascore nu este corect. Ok, nu ma mai incred in critici si in site-urile bine cotate.‘ Sunt de acord cu Emil ca fiecare trebuie sa aleaga in cine sa aiba incredere in recomandari.

Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:

-”As Vozes do Fado (2017)

-”J’accuse (2019)

The Two Popes (2019)

Top 10 cele mai bune filme văzute în 2019 de Jovi

(Sursă fotografii: IMDb.com)

Articole similare

Prin blogosfera literara (21 – 27 aprilie 2014)

Dan Romascanu

Marele păpușar: La double vie de Véronique (1991)

Dan Romascanu

Prin blogosfera cinefila (4 – 10 iunie 2012)

Jovi Ene

1 comment

andrei 15 ianuarie 2020 at 20:39

Like a boss mi se pare super funny. Sper sa fie la bun cat pare in trailer

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult