Filme Filme americane

Grinch fură din nou Crăciunul: The Grinch (2018)

The Grinch (2018)
Regia: Yarrow Cheney, Scott Mosier
Voci: Benedict Cumberbatch, Cameron Seely, Rashida Jones 

Grinch este un personaj cunoscut al filmelor de Crăciun, el fiind creat de Dr. Seuss încă din 1957, pentru ca apoi să fie personajul principal în două filme popularizate și intitulate ”How the Grinch Stole Christmas”. Primul dintre ele a apărut în 1966, era un film de animație, cu celebrul Boris Karloff ca voce a lui Grinch, al doilea în 2000, un succes de public, cu Jim Carrey în rolul principal. Ei bine, anul acesta a apărut un nou film de animație, mai amuzant ca întotdeauna, care are șansa de a deveni unul dintre cele mai urmărite filme de Crăciun 2018, măcar de către copii.

Povestea este, în esență, cea pe care o știam din filmul cu Jim Carrey: suntem într-un orășel de poveste, plin de culoare și bucurie, plin de fericire și de bunătate. Oamenii din Whoville sunt amabil și par să trăiască pentru sărbătorile de iarnă și, pentru că suntem în preajma acestora, se pregătește îndelung, pentru că, în acest an, Crăciunul va fi de trei ori mai mare! Nu departe de orășel, pe un munte înalt, într-o peșteră perfecționată, locuiește o creatură verde, singuratică, ce trăiește doar cu simpaticul său cățel, Max. El este Grinch, care s-a retras din calea oamenilor (ajunge în oraș doar când are nevoie să-și împrospăteze magazia de mâncare, odată la câteva luni), unul dintre motive fiind acela că urăște din tot sufletul Crăciunul, amabilitatea, urările. 

O vizită neprevăzută în orășel îi schimbă obiceiul de a sta ursuz în peștera-casă până trec sărbătorile și îl îndreaptă spre un plan malefic: acela de a le distruge Crăciunul locuitorilor din Whoville. Cum poate să facă acest lucru? Se frământă, se gândește și își dă seama că cea mai bună soluție este să devină el însuși un Moș Crăciun, dar unul diavolesc, care va strânge cadourile copiilor în noaptea de Crăciun, va strânge luminițele și brazii, va îngropa orașul într-o tristețe din care nu se va ridica prea repede. Zis și făcut, ajutat de fidelul Max și de un ren gras și simpatic.

Chiar dacă povestea pare tristă, voioșia copiilor din oraș, simpaticul cățel Max (iubit de toți copiii din sală), atmosfera de sărbătoare, coloana sonoră excelentă, scenele amuzante te binedispun. Până și ranchiunosul Grinch devine treptat simpatic, pentru că el nu urăște autentic, ci nepăsarea sa provine dintr-o copilărie tristă, din singurătate și lipsă de prieteni. Odată ce aceștia apar, el se transformă în mod evident. Așadar, suntem într-o poveste frumoasă, transpusă foarte amuzant, cu personaje interesante, simpatice, hilare. 

Filmul va fi din 23 noiembrie, în cinematografele din toată țara. Și pentru că am fost la film cu doi copii, care au iubit filmul și l-au discutat după, de data aceasta avem mai multe note la film, media dată de cei doi copii cu care am fost la premieră și nota mea de adult:

Nota copiilor: 9,75/10
Nota mea: 7,5/10

Articole similare

Prin blogosfera literara (5 – 11 august 2013)

Dan Romascanu

I, Frankenstein (2014)

Andreea Andrusca

Biblidioteca, de Mihail Vakulovski

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult