Filme Filme americane Recomandat Saptamani de autor

Blood Work (2002): Saptamana Clint Eastwood

Blood Work (2002) – Legatura de sange
Regia: Clint Eastwood
Distributia: Clint Eastwood, Jeff Daniels, Anjelica Huston

Am crescut cu actorul Clint Eastwood. Si cred ca nu sunt singurul. Si alte generatii au descoperit magia ecranului uitandu-se la filme in care aparea el. Personaj principal sau de prim-plan. Western-urile spaghetti au jucat un rol important in dezvoltarea jocurilor noastre cu indieni si cowboy. Eram rasisti, nimeni nu dorea sa fie indian caci, se stie bine, amerindienii au luat-o serios pe coaja fiina aproape exterminati de rasa cuceritoare. Iar noi doream sa facem parte din categoria celor care inving. Nu ne placeau martirii ci doar invingatorii.

Clint Eastwood este una din marile figuri ale cinematografiei mondiale. Un truism. Insa de ce mi-a placut actorul Clint Eastwood? Ce am regasit fascinant in el ? Nu am vazut chiar toate filmele in care el a jucat sau in care a jucat si le-a regizat dar el emana o personalitate puternica. Nu vorbeste prea mult. Este zgarcit cu cuvintele. Nu are prea multi muschi, nu este genul de erou stas de tipul Van Damme sau Silester Stalone, acel tip facil care de unul singur poate infrange o divizie de vietnamezi sau arunca in aer un regiment de tancuri irakiene (oricine a studiat cat de cat realitatea razboiului stie ca este imposibil). Nu are muschi dar o privire care demonstreaza inteligenta. Un conservator. Un macho pe stil vechi in toate filmele sale indiferent daca intruchipeaza politistul sau ranger-ul singuratic din filmele western. Adica un Barbat adevarat, uneori murdar, uneori  transpirat, uneori cazut doar pentru a se ridica, cu barbi nerase de cateva zile sau saptamani, din cand in cand spritar, luptand mai mereu pentru cauza binelui, putin afemeiat (insa la charmul lui, poate cineva sa-l condamne?). Prezinta realitatea complexa a omului chiar si a celui care lupta pentru intronarea binelui in lume, in zecile de lumi in care a jucat.

Blood Work

Filmul Blood Work nu aduce nici o noutate in ceea ce priveste tematica si compozitia filmografiei sale. Mc Caleb este un agent FBI iesit la pensie care lasa in urma un meci neterminat cu un ucigas in serie. Are probleme cu inima dar un transplant reusit si repune pe picioare doar pentru a descoperi ca inima donatoarei fusese prelevata dupa ce aceasta a fost impuscata cu sange rece intr-un magazin. In fapt, vechiul amic ucigas dorea reluarea “meciului”. Intr-un final electrizant, Mc Caleb aduna destule elemente care-l duc catre ucigas: un vecin de rada  (caci Mc Caleb locuia pe o salupa ancorata in port). Mc Caleb il ciuruie pe criminal ramamand sa aiba grija de sora celei care-i donase involuntar inima.  Nimic spectaculos insa un final sigur, pe care-l asteptam.

O remarca finala: Clint Eastwood este asemeni vinului, cu cat e mai vechi cu atat e mai bun!

Nota: 8/10

Articole similare

La loi du marché (2015) – Legea pieţei

Alexandru Militaru

Pour elle (2008) & The Next Three Days (2010): intre oglinzi paralele

Delia Marc

Visul celtului, de Mario Vargas Llosa

Codrut

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult