Carti Stiri

“Filmul”

Vreau sa atrag atentia asupra bucuriei si placerii pe care am avut-o la anuntarea seriei  de aparitii in cadrul Colectiei “Raftul de Cultura Generala” (sub egida ziarului Financiarul), a volumelor dedicate FILMULUI. Astazi am cumparat cel de-al treilea si ultimul volum si am numai multumiri pentru ziarul Financiarul, pentru Editura Litera si pentru traducerea Irinei Margareta Nistor.

Cele trei volume A Film – A World History sunt Copyright © 2008 Peter Delius Verlag, Berlin, Germany, Text: Daniel Borden, Florian Duijsens, Thomas Gilbert si Adele Smith si cuprind:

  1. Filmul – regizori, genuri, capodopere – DE LA ORIGINI LA AL DOILEA RAZBOI MONDIAL;
  2. Filmul – regizori, genuri, capodopere – CINEMATOGRAFIA POSTBELICA;
  3. Filmul – regizori, genuri, capodopere – CINEMATOGRAFIA DE AUTOR.

Intr-o conditie grafica excelenta, aceste volume fac o incursiune bogat documentata, dar condensata in istoria filmului, pornind de la originile sale din anii 1895-1919 si pana in zilele noastre, trecand de la filmul mut la cel sonor, de la alb-negru la culoare si la inovatoare tehnici si tehnologii, specificand genuri, curente, tendinte, impulsuri artistice, sociale si politice, subliniind contributii, regizori, actori, o lume vie in plina dezvoltare si la a carei izvoare si-au adapat mintea si sufletul – multe si multe generatii de cinefili.

Grabiti-va, caci inca mai puteti gasi aceste volume pe tarabele difuzorilor de presa!

 

Filmul

Articole similare

Concurs de eseuri în limba engleză pentru liceeni inspirat de romanul ”Hamnet” de Maggie O’Farrell

Jovi Ene

O noua aparitie la Editura Herald: ‘Anatomia unei boli’, de Cousins Norman

Jovi Ene

”Uneori, nimeni nu trebuie să știe adevărul”: Dublura

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult