Stiri

Timp de 8 zile, 8 ipostaze feminine – 3 martie: “Femeia iubeşte femeie”

3 martie: Cand femeia iubeste alta femeie – „Din varful degetelor”, de Sarah Waters

Sarah Waters este „o scriitoare cu un talent narativ rar printre scriitorii generatiei ei.” (Independent on Sunday)

Din varful degetelor este cel de-al doilea sau roman tradus in limba romana, desemnat Cartea anului 2003 in Marea Britanie, nominalizat la Booker Prize si Orange Prize in 2002 si ecranizat de BBC intr-un serial de succes, nominalizat la premiile BAFTA, in 2006.

Sue Trinder este o orfana crescuta in cel mai rau famat cartier al Londrei. Cand Domnu, un escroc prieten de-al casei, ii face o propunere avantajoasa, Sue hotaraste sa confirme asteptarile celor care au ocrotit-o: nu trebuie decat sa castige increderea unei domnisoare naive dintr-un conac de la tara si sa il ajute pe Domnu s-o cucereasca si sa puna mina pe averea ei. Dar dupa ce Sue ajunge sa o cunoasca pe victima inselaciunii planuite, evenimentele iau o turnura neasteptata… Un roman dickensian, plin de suspans si de rasturnari spectaculoase.

„Uneori poti sa invidiezi un prieten pentru ca n-a citit inca un anumit roman, gandindu-te la placerea ce il asteapta. Ei bine, Din varful degetelor se inscrie in aceasta categorie de carti. Consistent, intunecat, palpitant prin neasteptatele rasturnari de situatie, acest roman ofera cititorului o experienta pe care n-o va uita prea curand.” (Guardian)

In 2003, Sarah Waters a aparut pe lista celor mai buni tineri romancieri britanici publicata de revista Granta si a fost desemnata scriitoarea anului la British Book Awards.

Articole similare

Lansare de carte Poate Estera – Katja Petrowskaja

Jovi Ene

Conferința Internațională ”Cum poate ajuta tehnologia la dezvoltarea soluțiilor sustenbile” organizată în luna octombrie la București

Jovi Ene

Dragoste in vremea razboiului, eveniment creat de liceeni

Jovi Ene

1 comment

roberts 7 aprilie 2012 at 19:56

eu am citit aceasta carte si m-a incantat/surprins peste masura. am cumparat-o la plesneala asa ca surpriza a fost cu atat mai mare. o recomand.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult