Stiri

Ambasada Statului Israel vă invită la film: Retrospectiva Ronit Elkabetz

Ambasada Israel în România organizează Festivalul de film FOCUS: RONIT ELKABETZ, cu sprijinul Ambasadei Franței în România și al Institutului Francez din București, eveniment dedicat celebrei artiste israeliene care s-a stins din viață anul trecut.

Publicul este invitat să vizioneze, pe 6, 8 și 10 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, patru pelicule de excepție care confirmă valoarea regretatei Ronit Elkabetz drept una dintre cele mai importante figuri feminine ale cinematografiei israeliene: Vine Fanfara și trilogia lui Viviane Amsalem.

Faimoasa actriță, a cărei carieră s-a împărțit între Tel Aviv și Paris, s-a făcut remarcată și în calitate de scenaristă și regizoare. În 2014, Divorțul lui Viviane Amsalem a fost nominalizat la Oscar la categoria „Cel mai bun film străin”, iar în 2015 a primit o altă nominalizare la aceeași categorie, la Globurile de Aur.

Pentru mai multe detalii referitoare la festival, puteți urmări evenimentul pe Facebook: http://bit.ly/2w716Qm ori pe pagina oficială a Ambasadei Statului Israel (@IsraelinRomania).

Biletele sunt disponibile pe platforma Eventbook: http://bit.ly/2vdn82F

Parteneri media ai evenimentului: Hotnews.ro,  Știrile TVR, RFI România,  Ziarul Metropolis,  Observator cultural, Suplimentul de cultură,  Acoperișul de sticlă, Cinefan.ro,  Filme și Cărți,  IqAds, Romania Journal,  Realitatea Evreiască,  Semne bune,  Ceașca de cultură, Calendar evenimente.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (27 aprilie – 3 mai 2015)

Jovi Ene

A apărut ediția a treia a romanului Sânge satanic de Cristina Nemerovschi

Jovi Ene

Rui Zink la Bucureşti

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult