Stiri

Expozitie de pictura si sculptura – INCOTRO?

Luni, 4 aprilie 2011, incepind cu ora 18.00, la Galeria Artelor a Palatului Cercului Militar National, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura si sculptura „Incotro?” al artistilor plastici Eugen Ilina si Laurentiu Midvichi; curator: Corneliu Antim.

Expozitia, deschisa in perioada 4-21 aprilie, cuprinde un numar de 48 de lucrari realizate in tehnici traditionale (ulei pe panza), din materiale variate (fier, bronz, marmura de Carrara, lemn de nuc, lemn de stejar, alabastru, onyx si granit).

„Incotro?” defineste o reinterpretare a directiilor si experimentelor artistice din spatiul balcanic, influentat atat de riguroasa traditie greco-latina, cat si de seducatorul Bizant, plin de contradictii. Lucrari precum „Povara”, „Veteranul”, „Protector” sau „Martiri” sintetizeaza aceste traditii si ilustreaza o noua maniera de a concepe si exprima suferinta, sentiment constant, chiar daca nu intotdeauna manifest, in lucrarile celor doi artisti.

Lucrarile sunt rezultatul preocuparilor comune ale celor doi artisti, pe care ii leaga o prietenie de peste cincisprezece ani.

Eugen Ilina (n. 1965), membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Studii de gravura (Marcel Chirnoaga), studii de sculptura (Ioan Duman) si studii de pictura (Eugen Bratfanof), completate de cursurile Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti (2004-2009).
Noua expozitii personale de pictura si sculptura si participare la peste 20 de expozitii de grup.

Laurentiu Midvichi (n. 1979), membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, absolvent al Universitatii Nationale de Arta, Bucuresti, Sectia Arta Murala, clasa Profesor Viorel Grimalschi (2002). Sapte expozitii personale de pictura si grafica, in tara si strainatate, si participare la peste 20 de expozitii de grup.

Programul galeriei: zilnic, intre orele 10:00 – 19:00.
Date de contact:
• Eugen Ilina: 0721.684.437, ilina_eugen@yahoo.com
• Laurentiu Midvichi: 0723.168.020, lamidvichi@gmail.com

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (12 – 18 decembrie 2016)

Jovi Ene

2.000 de copii au urmărit filmele din programul KINOdiseea online. Selecția mai este disponibilă până pe 31 octombrie

Jovi Ene

I Killed Einstein, Gentlemen! – asasinatul științific

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult