Recomandat Sex in literatura

Sex în literatură (11): Radu Paraschivescu şi dragostea irlandeză

Astazi este mainele de care te-ai temut ieriÎn ultimul său roman, “Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri“, Radu Paraschivescu contruieşte trei lumi diferite: una irlandeză a secolului al XIX-lea, una dintr-o colonie penitenciară din acelaşi secol din îndepărtata Tasmanie şi lumea suporterilor fideli ai unei echipe de fotbal din prezent.

Pentru rubrica noastră săptămânală, “Sex în literatură”, am reţinut descrierea unei dimineţi de dragoste din Irlanda rurală:

„Cu ochii închişi, cu buzele grele de sărutări şi cu picioarele înfăşurate în jurul şalelor lui Michael, Mary Flaherty gemea de plăcere, fără teama că l-ar putea trezi pe micul Sean, care dormea alături, în pătuţul de lemn. Îşi trecea din când în când o mână pe fruntea lac de apă a lui Michael şi şi-o ştergea apoi de aşternutul jilav, pe care focul plăpând din vatră nu izbutea să-l încălzească niciodată.

Îi plăcea la nebunie când îşi începea ziua lăsându-şi bărbatul să se înfrupte din frumuseţea primitoare a trupului ei, când limba lui îi întărea sfârcurile şi-i scormonea urechile, când îl simţea gâfâind deasupra-i ca un animal zvelt şi întărâtat, gata să lingă, să muşte şi să-şi împingă bărbăţia în miezul ei cald şi nerăbdător. După cinci ani împreună, erau la fel de flămânzi unul de celălalt ca-n prima zi, când se iubiseră sub cerul liber, pe malul Clareenului, vegheaţi de lună şi de stele. Şi când îşi făgăduiseră că nimic de pe lumea asta nu avea să-i despartă vreodată.” (pag. 43)

(”Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri”, de Radu Paraschivescu, Editura Humanitas, Bucureşti, 2012)

Articole similare

Muște pe parbrizul vieții: Nou catalog de perle, de Radu Paraschivescu

Jovi Ene

Sex în literatură (38): Andrei Ruse, Cristian Vasile și sexul anal în interbelic

Jovi Ene

Să ne amuzăm cu realitatea noastră: ”Aștept să crăpi (de astăzi, în prime time)”, de Radu Paraschivescu

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult