Filme Filme americane

Un remake confuz: The Loft (2014)

The Loft (2014)
Regia: Erik Van Looy
Distribuția: Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller

‘The Loft’ ar fi putut fi un remake special. Regizorul Erik Van Looy a trecut oceanul cu ideea filmului său de succes ‘Loft’ realizat în Belgia în 2008 și a regizat el însuși versiunea americană, care a fost lansată în 2014. Nu am văzut filmul original, dar și notele de pe IMDB și comentariile indică faptul că este vorba despre încă o adaptare americanizată care nu reușește să reconstituie calitățile filmului de la care a plecat. Filmul arată ca o combinație de ‘whodunit’ gen Hitchcock cu thriller erotic, nu lipsită complet de calități cinematografice, dar fără destulă emoție și suspense pentru a justifica trecerea oceanului.

Punctul de plecare al filmului este comun câtorva filme europene – un grup de bărbați, cu toții căsătoriți în acest caz, se asociază pentru a duce vieți paralele, presărate de aventuri extra-conjugale. În acest caz, ei cumpără un apartament în centrul orașului unde își vor aduce relațiile ocazionale departe de ochii lumii și mai ales ai soțiilor. Viciul se plătește mai devreme sau mai târziu, și pedeapsa apare sub forma cadavrului unei femei asasinate. Cum doar ei cinci cunosc secretul apartamentului și cum fiecare dintre ei are o cheie, vinovatul este unul dintre cei cinci. Ne aflăm deci într-o variantă a misterelor ‘whodunit’ într-o incintă închisă, gen Agatha Christie, în care fiecare suspectează pe toți ceilalți, dar ambianța socială este cea a categoriei de ‘clasă mijlocie plus’ și decorul cel al unui mare oraș american.

Intriga polițistă este destul de complicată, și ea ne este dezvăluită prin ancheta polițienească, discuțiile dintre cei cinci bărbați și flash-back-urile stârnite de acestea. Ar putea fi destul de interesant, dar aici apare problema principală a acestei producții, în opinia mea. Sunt prea multe personaje, și distribuirea și interpretările nu le diferențiază în multe cazuri. S-ar putea ca tocmai faptul că regizorul Erik Van Looy își cunoaște așa de bine personajele să fi fost un obstacol în a le clarifica și pentru spectatori. Așa cum este făcut filmul, am pierdut interesul acțiunii la un moment dat, având și impresia că unele personaje au cel puțin câte o dublură (soții imorali, amantele lor, soțiile lor, bărbații corupți, etc.). ‘The Loft’ este bine filmat, dar în ciuda calităților vizuale nu a reușit nici să mă implice și nici să mă intereseze.

Nota: 5/10

(Sursă fotografii: IMDb.com, PrimeVideo.com)

Articole similare

Noah (2014)

Andreea Andrusca

El Reino (2018). Fabula politicianului ratat

Corina Moisei-Dabija

End of Watch (2012)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult