Filme Filme americane Recomandat

Charlie St. Cloud (2010)

Charlie St. Cloud (2010)
Regia: Burr Steers
Distributia: Zac Efron, Charlie Tahan, Amanda Crew, Kim Basinger, Ray Liotta

Filmul care a avut premiera in Romania acum mai mult de o saptamana te poate impresiona prin idee si prin dramatismul unor scene, pe duiosenia care razbate din unele scene, prin emotiile transmise de personajul principal, dar sufera prin usurinta cu care trece peste toate argumentele bune, prin incercarea aproape fortata de a reusi sa impresioneze. Inceputul este superb, personajele sunt interesante, iar povestea are premise foarte bune, insa ceva se schimba pe parcurs, iar incercarea de a o da spre romantism si mister nu reuseste intrutotul.

Charlie St. Cloud este un adolescent de succes: se intelege foarte bine cu familia sa (mama sa, interpretata de Kim Basinger si fratele sau, Sam), are o cariera promitatoare in fata, atat din punct de vedere scolar, dar mai ales sportiv, fiind un practicant de succes al navigatiei cu yachtul. Totul se schimba in clipa in care, plecat la o petrecere cu fratele sau mai mic, are un accident teribil de masina, iar fratele sau moare. Promisiunea facuta inaintea mortii – de a se intalni zilnic pentru a-l antrena si invata baseball – nu o uita nici dupa moartea acestuia, iar intalnirile din padure cu acesta se prelungesc, devenind in acest fel o persoana ciudata, fara legatura cu realitatea si transformandu-l intr-un neadaptat al societatii.

Charlie si Sam

Timp de cinci ani se afla in aceasta postura, cariera lui promitatoare dispare in neant si devine doar un simplu ingrijitor al cimitirului din localitate, fara prieteni si fara persoane apropiate. Aparitia ei, pentru ca trebuia sa existe si o ea, Tess Carroll (Amanda Crew), ii ofera necesara schimbare, se indragosteste mai mult de ceea ce ea reprezinta (sansa de a se intoarce in lume, dar mai ales in navigatie), decat de frumusetea si inocenta ei aparenta.

Filmul se doreste a fi o drama autentica, din pacate insa actorii reusesc prea putin sa creeze aceasta atmosfera, scenariul nelasand loc transmiterii emotiilor necesare, amestecand destul de clar genurile: avem si comedie, si romantism, si dramatism, dar si mister, totul impletite pentru a da nastere unui film aproape interesant. Este totusi un film care se lasa cu usurinta urmarit, inceputul este promitator, iar spectatorul va sta cu siguranta in fotoliu pana la sfarsit, sperand ca inceputul povestii va avea o desfasurare si apoi un final pe masura.

Nota: 6/10

Articole similare

Prin blogosfera literara (22 – 28 octombrie 2012)

Jovi Ene

Doubles vies (2018) – Vieți duble

Carmen Florea

Cartea micului magician, de Joe Fullman

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult