Filme Filme americane Recomandat

22 Jump Street (2014), o satiră pentru frații mai mari

22-jump-street-185435l22 Jump Street (2014) – O altă adresă de pomină

Regia: Phil Lord, Christopher Miller
Distribuția: Channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube, Wyatt Russell, Amber Stevens, Jillian Bell, Peter Stormare

Colaborarea dintre Phil Lord și Christopher Miller ca regizori, la care se adaugă imaginația bogată și bolnavă pe alocuri de care dau dovadă Jonah Hill și Michael Bacall, par să fie ingredientele perfecte pentru o comedie de pomină. Așteptările mi-au fost depășite când m-am trezit în fața unei comedii ce parodiază atât remakeurile, cât și relația împământenită dintre o domnișoară atașată orbește de idee de iubire și relație, și un domn ce nu-și dorește nimic altceva decât să zboare. Morala e de netăgăduit pentru ambele teme, iar finalul reprezintă un consens general.

Celebrii învățăcei, inteligentul Schmidt și atleticulJenko, sunt nevoiți să repete același scenariu cu o singură variabilă: schimbarea locului de acțiune. De data aceasta cei doi merg la facultate, Jenko fiind singurul din familie care s-a prefăcut că merge la facultate și care, în ciuda acestui neajuns, are mult mai mult succes decât a avut în liceu, lăsându-l în urmă pe Schmidt la propriu și la figurat. Dar cine îl poate condamna când celălalt film fusese dedicat prietenului mai firav. Porniți în marea lor aventură, călătoria eroului spre maturitate și înțelegerea ideii de prietenie, Jenko ca jucător în echipa de fotbal a școlii și suflet pereche al posibilului traficant de droguri WhyPhy (ce rimează atât de bine cu wi-fi), iar Schmidt ca iubit al boemei artiste în devenire, Maya, cei doi membri ai Academiei de Poliție realizează curând că scenariul s-a modificat de la sine, în ciuda indicațiilor clare primite de la inegalabilul căpitan Dickson. Dar nicio problemă! Așa cum vine, bugetul poate să și plece! Iar protagoniștii trebuie să mai și muncească pentru a-și recâștiga faima. Lucru perfect normal pentru noi, oamenii de rând.

22-Jump-Street-Hill-Tatum-Cube22 Jump Street este filmul ce se reinventează la fiecare cadru, o combinație între teme dintre cele mai diverse și de actualitate și care, din punctul meu de vedere, își depășește fratele mai mic, așa cum de prea puține ori se întâmplă. Se pare că echipa de producție a descoperit secretul pe care Hollywoodul îl caută de mult. Dar nici nu ne miră! Jonah Hill face parte până la urmă dintr-un grup vesel și original, cu planuri mari, ale căror rezultate sperăm să le vedem curând, cu un stil, e drept, nu de toată lumea agreat. Dar, trebuie să recunoaștem, se bucură de publicul lor! Așa cum Adam Sandler continuă să aibă fanii lui! Iar filmul de față, din cauza unor probleme contractuale (!), vă va aduce în prim-plan unul dintre amicii lui Jonah: recentul tată-vecin în acțiune Seth Rogen.

Replici usturătoare, aluzii homosexuale, mafie internațională cu fată la facultate dar cu o incapacitate strigătoare la cer în a o controla, gaguri dintre cele mai surprinzătoare, cu trimiteri evidente și repetate la clișeele ce acoperă la propriu comediile hollywoodiene și filmele cu adolescenți din ultima perioadă, 22 Jump Street este furtuna mult așteptată într-o toridă zi de vară.

Notă: 8/10

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=TbN–8ja1L4′]

Articole similare

Întorcând camera spre sine însuși: Dolor y gloria (2019)

Dan Romascanu

Un western plictisitor: The Sisters Brothers (2018)

Dan Romascanu

Telenovelă militară: Our Girl (serial, sezonul 1, 2014)

Dan Romascanu

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult