Filme Filme americane Recomandat

This Property is Condemned (1966)

This Property is Condemned (1966) – Calea ferata
Regia: Sidney Pollack
Actori: Natalie Wood, Robert Redford, Charles Bronson

Dintre frumoasele actrite americane ale perioadei de dupa razboi, Natalie Wood este printre singurele pe care le-am placut fara conditii, nu numai datorita infatisarii, dar si datorita interesantelor roluri pe care le-a jucat. Iar in filmul de fata, da dovada talentului sau, impreuna cu Robert Redford, alaturi de care formeaza un cuplu incantator. Desi joaca rolul unei femei usoare, care nu evita niciun efort care poate fi considerat indecent, cu unicul scop de a scapa de catunul in care se afla pentru a ajunge in marele oras.

Desi era prietena cu toti barbatii care treceau prin pensiunea mamei sale, majoritatea lucratori la caile ferate care treceau chiar prin fata cladirii, cel care putea sa o scoata din incurcatura vietii sale apare relativ tarziu. Acesta este Owen Legate (Robert Redford), un functionar cu slujba cea mai ingrata: aceea de a concedia oameni ai cailor ferate, ceea ce atrage antipatia localnicilor in fiecare localitate in care merge, asa cum face si in oraselul Dodson. Singura care il gaseste interesant este Alva Starr (Natalie Wood-foarte, foarte sexy), sau mai degraba ciudat, infumurat, altfel decat toti ceilalti barbati de pana atunci.

Natalie Wood si Robert Redford

Urmeaza un joc de-a soarecele si pisica intre cei doi, iremediabil atrasi unul catre celalalt. Numai ca viata joaca feste in micutul oras. Mama Alvei nu vrea sa ramana singura cu fiica mai mica, pentru ca aceasta nu este nici atragatoare, nici la varsta cand poate atrage barbatii cu bani pentru a-i salva pensiunea. Alva, in schimb, dupa plecarea lui Owen, isi da seama ca viata este irosita si vrea sa scape de sub papucul mamei asupritoare si se casatoreste, intr-un moment de nebunie amestecata cu bautura cu …viitorul tata vitreg. Si intamplarile nebune nu se opresc aici.

Este un film extrem de alert, evenimentele succedandu-se rapid, chiar daca multe doar la nivel declarativ sau sentimental. Pasiunile se dezlantuiesc, atat cele de iubire (cea dintre Owen si Alva dainuind chiar o perioada lunga nu sunt impreuna), dar si cele de ura, gelozie, adulter, ambitie, dorinta de inavutire sau nepasare fata de semeni sau propria familie. Cei doi actori principali fac un cuplu de exceptie, dar si o interpretare de mare talent si exuberanta, pentru care merita toate laudele noastre. Recomandat.

Nota: 8.5/10

Articole similare

Primul Gabin-Delon: Mélodie en sous-sol (1963)

Dan Romascanu

Den skaldede frisør / Love Is All You Need (2012)

Mihaela

Whiplash (2014)

Mihaela

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult