Chick Lit

Divortul perfect, de Francesca Clementis

Divortul Perfect (A Perfect Divorce), de Francesca Clementis Editura Polirom, Iasi, 2007, Colectia CHIC Traducere din limba engleza si note de Ioana Miruna Voiculescu Puteti cumpara cartea acum de pe site-ul CartePremium.ro Conform citatului din Sunday Mirror “Divortul perfect este o descriere pe cat de realista, pe atat de amuzanta a relatiilor amoroase si a complicatiilor ce decurg din ele” si al citatului din Sunday Post “O carte amuzanta si spirituala, care ne demonstreaza ca nu toate povestile de dragoste se termina cu si au trait fericiti pana la adanci batraneti…”, romanul Francescai Clementis face o analiza complexa si plina de umor a prieteniei, a dragostei, a casatoriei, a relatiilor de familie, a relatiilor sociale, a relatiilor profesionale, a loialitatii si tradarii in cadrul acestor relatii, a cautarilor de cunoastere si implinire personala. (mai mult…)

Marea dragoste, de Sarah Dunn

“Marea dragoste”, de Sarah Dunn Editura Quality Books, Bucureşti, 2007 Traducere din limba engleză de Anca-Cristina Ilie Puteti cumpara cartea acum de pe site-ul CartePremium.ro Nu o sa auziţi prea multe despre Sarah Dunn, nici nu este cazul, deoarece „Big Love” (Marea Dragoste) este abia primul său roman, iar în prezent a apărut cel de-al doilea. Se pare însă că succesul său a fost aproape instantaneu, mai ales în rândul iubitorilor (sau iubitoarelor, cu precădere) de literatură chic lit. Şi vestea bună atât pentru autoare, cât şi pentru fanii ei este că romanul „Marea dragoste” va fi ecranizat în curând, pentru un preţ de „numai” un milion de dolari. (mai mult…)

Ghici pe cine iubesc eu?, de Catia Maxim

“Ghici pe cine iubesc eu?”, de Catia Maxim Editura Semne, Bucureşti, 2009 Puteti cumpara cartea acum de pe site-ul CartePremium.ro M-am apucat de cartea Catiei Maxim cu speranţa ca voi descoperi un scriitor român de calitate, cu o altfel de literatură decât cea uşoară la care mă aşteptam din titlu. Nu auzisem de autoare, îmi era complet necunoscută şi am purces la descoperirea ei, trecând peste puţine amănunte de pe copertă, scrise de doi specialişti în comunicare, la fel de necunoscuţi, cel puţin pentru mine. Treptat, am descoperit că doamna Catia Maxim îşi întreţine aproape zilnic un blog personal, lucru lăudabil, ba chiar există şi un site profesionist cu numele său (cam colorat, e drept). Lucruri importante în zilele noastre şi de aşteptat de la specialiştii în comunicare de care s-a inconjurat. (mai mult…)

Jurnalul unei dadace, de Emma McLaughlin si Nicola Kraus

“Jurnalul unei dadace” (The Nanny Diaries), de Emma McLaughlin si Nicola Kraus Editura Polirom, Iasi, 2007 Traducere de Alina Popescu Puteti cumpara cartea acum de pe site-ul CartePremium.ro Emma McLaughlin si Nicola Kraus s-au intalnit la New York University’s Gallatin School of Individualized Study si sunt amandoua absolvente cu specializare in Arte si Educatie. Activitatea lor profesionala s-a desfasurat in domeniul artelor (Kraus) si al consultantei in sectorul privat si public (McLaughlin). Newsweek a declarat ca romanul lor The Nanny Diaries – este un “fenomen” ! Si fiti atenti! Exista continuarea, “Nanny Returns”!!! Haideti sa vedem si noi ce este cu acest “fenomen”! (mai mult…)