Stiri

Marti dupa Craciun – Stiri imbucuratoare

„Marti, dupa Craciun” – un lungmetraj despre un triunghi amoros, semnat de Radu Muntean – a castigat premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun actor in rol principal (Mimi Branescu) si cea mai buna actrita in rol principal (ex-aequo Mirela Oprisor si Maria Popistasu).

Filmul „Marti, dupa Craciun”, din distributia caruia mai fac parte Dragos Bucur, Adrian Vancica, Victor Rebengiuc si Silvia Nastase, a fost selectat la Festivalul de la Cannes din acest an, in competitia Un Certain Regard.

România a fost reprezentată la Festivalul de la Gijon de patru producţii. În afară de filmul lui Radu Muntean, în competiţia oficială de lungmetraje a mai rulat „Aurora”, de Cristi Puiu, care a primit la gala de sâmbătă premiul pentru regie artistică, acordat lui Vali Ighigheanu şi Andreei Popa. Lungmetrajul „Aurora”, care a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, anul acesta, îl prezintă pe Cristi Puiu nu doar în calitate de regizor, ci şi în calitate de actor în rol principal.

Totodată, la Festivalul de la Gijon, o menţiune specială a fost acordată scurtmetrajului românesc „Fotografia”, de Victor Dragomir, un tânăr absolvent UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti. Scurtmetrajul „Fotografia”, cu Şerban Pavlu, Victor Rebengiuc, Răzvan Oprea şi Luminiţa Gheorghiu, a fost prezentat în festivalul spaniol în premieră mondială.

De asemenea, în secţiunea Rellumes a Festivalului de la Gijon a rulat filmul „Morgen”, al lui Marian Crişan.

Cea de-a 48-a ediţie a Festivalului de Film de la Gijon – FICXixón – s-a desfăşurat între 19 şi 27 noiembrie.

La ediţia din 2009 a evenimentului, regizorul Bobby Păunescu a primit premiul FIPRESCI pentru filmul „Francesca”.

(Preluare Mediafax)

Articole similare

Regele lupilor – Povara coroanei” – Călătoria fantastică ajunge la final

Jovi Ene

Premii importante pentru filmul românesc la Cottbus

Delia Marc

Anul unui realism necesar: În 2016 CINEPUB îl omagiază pe Mircea Daneliuc

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult