Stiri

Concurs de manuscrise – Cât de frumos poate fi un oraș urât?

Concurs de manuscriseCât de frumos poate fi un oraș urât? Te provocăm să scotocești prin amintiri, povești auzite sau trăite și să te alături proiectului nostru! Cele mai bune texte vor fi reunite în volumul colectiv „Cât de frumos poate fi un oraș urât. Povești și amintiri din Ploiești” ce va apărea sub egida AEDU.

Prin proiectul Cât de frumos poate fi un oraș urât, Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană își propune să surprindă Ploieștiul într-un tablou eterogen, capabil să dezvăluie multiplele imagini pe care orașul le înfățișează. Căutăm poveștile fiecăruia dintre voi, amintiri despre cei mai tineri ori cei mai bătrâni, despre părinți, bunici sau chiar stră-stră-străbunici care au cutreierat – acum sau odinioară – străzile ploieștene. Ne-am bucura să aflăm și poveștile caselor, ale blocurilor sau ale altor ziduri care ascund sub fațadele simple ori bogat decorate trăirile celor care au iubit, au visat, au râs, au plâns sau – pur și simplu – au trăit în urbea lui moș Ploaie.

Acordați-vă un răgaz în care să vă descoperiți geografiile și istoriile personale și, mai mult de atât, să le împărtășiți și altora. Aflându-ne poveștile, vom putea înțelege mai bine ce ne leagă, ce înseamnă să fim o comunitate și unde putem regăsi frumosul dintr-un oraș ce pare uneori că și-a pierdut farmecul de altădată.

Pentru mai multe detalii despre concurs, vă invităm să parcurgeți Regulamentul disponibil aici: http://dezvoltareurbana.org/regulamentul-concursului-de-manuscrise-cat-de-frumos-poate-fi-un-oras-urat/.

Manuscrisele se pot trimite la adresa contact@dezvoltareurbana.org până la data de 22 ianuarie 2016.

Proiect al Asociației pentru Educație și Dezvoltare Urbană.

Parteneri media: Bookaholic, SMA Studio.

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană este o organizație nonguvernamentală înființată în 2013 a cărei activitate vizează comunitățile urbane, prin desfășurarea de proiecte educaționale și de recuperarea, revalorificarea și consolidare a patrimoniului cultural urban.

Articole similare

Concurs: Premii 3 cărţi “Viaţa lui Pi”, de Yann Martel – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Stiri de la TIFF 2011 – Proiecţii-eveniment de neratat

Delia Marc

Apariţie la Editura Polirom: Ţările Române între Imperiul Otoman şi Europa creştină

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult