Stiri

Câteva știri din lumea filmului românesc (7 – 13 noiembrie 2016)

luna-docȘtirile săptămânii: Deschiderea luna.doc#3 – o lună de filme documentare în licee – la Craiova.

Deschiderea luna.doc#3 – o lună de filme documentare în licee – la Craiova

Luni, 14 noiembrie va fi inaugurată în Craiova cea de-a treia ediție a proiectului luna.doc la Colegiul Național “Frații Buzești”. Între 14 noiembrie și 14 decembrie 2016 vor avea loc proiecții de film documentar în Târgu Jiu, Curtea de Argeș, Câmpulung, Pitești, Slatina, Caracal, București și alte orașe din țară.

Luna.doc înseamnă o lună de proiecţii de filme documentare în licee, care încurajează cunoaşterea de către elevi a evenimentelor de actualitate şi stimulează dezbaterea critică pe teme legate de drepturile omului. În fiecare an, luna.doc abordează o tematică de actualitate, iar anul acesta tema este reciclarea creativă sub motto-ul ”Cycle. Recycle. Upcycle.” .

Filmele care vor fi proiectate anul acesta în cadrul proiectului sunt selectate special pentru liceeni: Bristol Bike Project (Marea Britanie 2009), La nord de soare, (Norvegia 2012), Lumea văzută de Ion B. (Romania 2009) și Out of Fashion (Estonia 2015).

Filmul proiectat la evenimentul de deschidere din Craiova este „Out of Fashion”, un documentar despre industria modei și costurile sale ascunse. Proiecția va fi urmată de discuții despre ce poate face fiecare pentru reducerea impactului negativ al industriei și de un atelier de reciclare a materialelor textile condus de Sonia Constantinescu și Anca Miron de la Retro Future.

Retro Future este un studio creativ axat pe scenografie, design de costum de teatru și film, design vestimentar, ilustrație, și styling. Anca și Sonia sunt inițiatoarele și motorul acestui grup care se află în topul celor mai cool trend-setteri români, conform revistei Forbes. Au câștigat concursuri internaționale de design, sunt carismatice și au un sistem de valori retro pentru viitor.

Luna.doc#3 este un proiect derulat de Asociația One World Romania, în parteneriat cu Romanian American Foundation, cu sprijinul CEZ Group, Inspectoratele Școlare Județene și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Pentru mai multe detalii ne puteți urmãri pe pagina de Facebook.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (27 februarie – 5 martie 2017)

Jovi Ene

Concurs: Câștigă un pachet cu 3 filme regizate de Clint Eastwood, oferit de ProVideo! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

LIM – LESS IS MORE – Lansarea internationala in cadrul Transilvania IFF

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult