Stiri

600 de spectatori la Zilele Filmului Romanesc din Alba-Iulia

Bucureşti,  24 noiembrie 2010 –  600 de spectatori au participat la proiectiile organizate intr-o sala de cinema improvizata din Alba Mall, special amenajata pentru evenimentul Zilele Filmului Romanesc, ajuns in Alba-Iulia. „Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” de Andrei Ujica sau „Marti, dupa Craciun” de Radu Muntean, sunt filmele care s-au bucurat de aprecieri din partea spectatorilor. Dupa Alba-Iulia, este randul sighisorenilor sa se bucure de cele mai reprezentative productii romanesti ale ultimilor ani. Sighisoara este orasul care va incheia aceasta prima editie a evenimentului, in perioada 26-28 noiembrie.  ZFR este un eveniment organizat după modelul caravanei  4 3 2, in cadrul careia filmul premiat cu Palme d’OR a putut fi vazut in 15 oraşe din tara, si se deruleaza in perioada  5- 28 noiembrie in Botosani, Braila, Tulcea, Ramnicu Valcea, Alba-Iulia si Sighisoara, proiectiile fiind organizate in sali de teatru sau cinema. Mai multe detalii despre programul proiectiilor sunt disponibile pe www.zilelefilmuluiromanesc.ro sau www.zfr.ro.

Ajuns in Alba Iulia, evenimentul Zilele Filmului Romanesc s-a bucurat de prezenta unui numar mare de spectatori. Nerabdatori sa vada cele mai noi filme romanesti, acestia si-au cumparat biletele cu mult timp inainte. Astfel, 600 de spectatori au putut urmari ”Autobiografia lui Nicolae Ceausescu de Andrei Ujica” si ”Marti, dupa Craciun” de Radu Muntean, filme recent lansate la nivel national. Pretul unui bilet a fost de 1 leu.

Evenimentul Zilele Filmului Romanesc se apropie de final. Ultimul week-end cu filme romanesti va avea loc la Sighisoara in perioada 26 – 28 noiembrie. Proiectiile vor avea loc la Casa de Cultura „Mihai Eminescu”. Sighisorenii vor avea ocazia sa vizioneze alaturi de filme romanesti deja mentionate si alte productii apreciate precum „Francesca”, in regia lui Bobby Paunescu, „Boogie”, in regia lui Radu Muntean, „Amintiri din Epoca de Aur”, un film colectiv sau binecunoscutul „Occident”, in regia lui Cristian Mungiu.

Programul evenimentului Zilele Filmului Romanesc din Sighisoara, este:

Vineri,  26 noiembrie

18. 00 – „Francesca”

20.00 – „Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarasi, frumoasa e viata!”

Sambata, 27 noiembrie

17.00 – „Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”

20.00 – „Marti dupa Craciun”

Duminica, 28 noiembrie

16.00 – „Occident”

18.00 – „Boogie”

20.00 –„Amintiri din Epoca de Aur 2 – Dragoste in timpul liber”

Intrarea: 3 lei

„Acest eveniment îşi propune să promoveze filmul românesc, dar mai cu seamă mersul la cinema, un obicei care s-a pierdut în timp. Crearea unor evenimente, cum este Zilele Filmului Românesc, care să atragă atenţia asupra filmului, se pare că este reţeta pentru a aduce publicul înapoi în sălile de cinema.” a declarat Nicoleta Talpeş din partea Media Image Factory.

Filmele care vor rula în cadrul Zilele Filmului Românesc:

* „Marţi, după Crăciun” – regia Radu Muntean

* „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” – regia Andrei Ujica

* „Francesca” – regia Bobby Păunescu

* „Boogie” – regia Radu Muntean

* „Amintiri din Epocă de Aur 1 – Tovarăşi, frumoasă e viaţă” – film colectiv

* „Amintiri din Epocă de Aur 2 – Dragoste în timpul liber”  – film colectiv

* „Occident” – regia Cristian Mungiu

Evenimentul este organizat de Voodoo Films şi Media Image Factory în parteneriat cu primăriile oraşelor Tulcea, Brăila, Botoşani, Râmnicu Vâlcea, Albă Iulia, Sighişoara.

Articole similare

Un Maraton marca PRIME Romania pentru promovarea filmului romanesc

Laura

”Duduia. Scrisori din exil ale Elenei Lupescu”, de Diana Mandache, se lansează la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Jovi Ene

Ana, mon amour (2017)

Delia Marc

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult