1001 filme pe care trebuie sa le vezi intr-o viata Filme Recomandat

Who Framed Roger Rabbit (1988)

Who Framed Roger Rabbit (1988) – Cine vrea pielea lui Roger Rabbit?
Regia: Robert Zemeckis
Actori: Bob Hoskins, Christopher Lloyd, Joanna Cassidy, Charles Fleischer (voce)

Un film pentru copii si adulti, care impleteste de minune animatia de calitate (pentru ca alaturi de Roger Rabbit le avem alaturi, fie chiar pentru o singura secunda, pe Bugs Bunny, Mickey sau Goofy) cu miscarile oamenilor atat in spatiu, cat si in timp. In acelasi timp, un policier care intruneste toate atributele unui clasic: omor, urmarire, mai multi suspecti, afaceri tenebroase, aparitia adevaratului ucigas din penumbra, razbunare.

Se spune ca era o lume aproapiata cu cea reala, in care Toontown – Orasul desenelor animate – era doar o suburbie a orasului Los Angeles. Un adevarat paradis pentru personajele pitoresti pe care le-am vazut de atatea ori la televiziune sau cinema. Intr-adevar, nu toate dintre acestea sunt personaje pozitive sau cu suflet bun, nu toate isi vad doar de propria viata, unii intervin si in viata reala din Los Angeles, ucigand oameni sau profitand de ei. Unul dintre acestia l-a omorat si pe fratele detectivului Eddie Valiant, determinand ura acestuia fata de personajele animate.

De aceea, slujba sa de detectiv este in mare pericol, el fiind specializat pe Toontown. In clipa in care insa, nebunia exazperant de amuzanta a lui Roger Rabbit, invinuit de crima, si senzualitatea supererotica a sotiei acestuia, Jessica Rabbit i se infatiseaza reunite, nu poate rata cazul carierei sale: aflarea adevaratului ucigas al unui mogul al timpului, care detinea printre altele chiar Toontown.

Calitatea cea mai mare a filmului este perfecta imbinare a actorilor cu personaje animate: ei discuta, dau mana, merg cu masina, se iubesc sau se indragostesc, fara nici cea mai mica urma de falsitate sau de nereusita. Totul este perfect, ceea ce a si determinat ca, in epoca, filmul sa primeasca mai multe premii Oscar pentru efecte speciale, pentru editarea sunetului sau pentru montaj. Un film cu care va puteti delecta copiii (eu unul am facut-o cu mult succes), dar va puteti delecta si dvs.

Nota: 7/10

Articole similare

Artistul ar fi meritat un film mai interesant: Egon Schiele: Death and the Maiden (2016)

Dan Romascanu

La Belle Captive (1983)

Dana Mischie

Dragoste și opulență: The Age of Innocence (1993)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult