Carti Carti de istorie Recomandat

Istorie. Bacalaureat 2011 si admiterea la Academia de Politie

„Istorie. Bacalaureat 2011 si admiterea la Academia de Politie”, de George Marcu şi Stan Stoica
Editura Meronia, Bucureşti, 2010

Puteţi comanda cartea acum, de pe site-ul Editurii Meronia.

Am ţinut neapărat să prezint în câteva cuvinte această carte, foarte folositoare pentru cei care doresc sa aleaga ca disciplina la bacalaureat istoria, dar si pentru cei care s-au decis sa isi incerce norocul la Academia de Politie, unde istoria este disciplina obligatorie la admitere. Pasiunea mea pentru istorie m-a determinat sa citesc cu atentie cele prezentate in aceasta carte pentru a face o diferenta intre ceea ce se studiaza acum si ceea ce am invatat eu in liceu acum vreo 15 ani.

Cartea cuprinde sintezele tuturor temelor aflate în programa şcolară, însoţite de repere cronologice şi de un vocabular de termineni, precum şi un număr mare de teste, atât la sfârşitul fiecărui capitol, cât şi recapitulative. Ele sunt şi teste de sinteză, dar şi grile, în special pentru cei care doresc admiterea la Academia de Poliţie.

Nu este însă o carte care se adresează doar acestor categorii de persoane, ci şi masei mari a cititorilor de istorie, care doresc să îşi reîmprospăteze gândurile cu lucrurile din istoria de liceu, cu liniile directoare ale programelor şcolare în privinţa unei materii atât de importante cum este istoria românilor. În acest sens, trecerea exemplificativă prin capitolele mari de sinteză din carte este importantă:

-Popoare şi spaţii istorice (Romanitatea românilor în viziunea istoricilor)

-Oamenii, societatea şi lumea ideilor (Secolul XX-Între democraţie şi totalitarism; Constituţiile din România)

-Statul şi politica (Autonomii locale şi instituţii centrale în spaţiul românesc secolele IX-XVIII; Statul român modern: de la proiect politic la realizarea României Mari secolele XVIII-XIX; România postbelică)

-Relaţiile internaţionale (Spaţiul românesc, între diplomaţie şi conflict în Evul Mediu şi la începuturile modernităţii; România şi concertul european – de la „criza orientală” la marile alianţe ale secolului XX; România în perioada „Războiului rece”.

În afara informaţiilor interesante oferite de partea de sinteză, testele mi-au adus aminte de perioada când ştiam istoria românilor pe de rost (sau cel puţin cea din programa şcolară). Iar acum sunt cu atât mai antrenante, pentru a stimula memoria pentru a-şi aduce aminte şi ceea ce a uitat. Cartea semnată de George Marcu şi Stan Stoica este aşadar un instrument necesar pentru aprofundarea istoriei şi pentru pregătirea unor examene importante pentru viitor.

Puteţi comanda cartea acum, de pe site-ul Editurii Meronia.

Articole similare

Viva Las Vegas (1964)

Jovi Ene

Ciuma. Istoria Morții Negre, de Klaus Bergdolt

Jovi Ene

Un atentat asupra lui Ceaușescu: ”Cel mai bun roman al tuturor timpurilor”, de Daniel Bănulescu

Jovi Ene

4 comments

Monica Tarţa 30 decembrie 2010 at 04:43

Este genul de carte care te ajută atunci când te întreabă străinii tot felul de lucruri despre ţara ta la care nu te-ai gândit niciodată 🙂

Reply
Jovi 30 decembrie 2010 at 20:49

Da, dar sunt curios daca ar citi-o cineva in afara interesului pur legat de admitere? Vezi titlul, iti dai seama ca nu mai esti de bacalaureat si treci mai departe.
Eu personal mi-am reamintit lucruri aproape uitate, dar am aflat si multe lucruri noi.

Reply
george 27 ianuarie 2011 at 23:44

e bunicica cartea dar pentru academie nu o recomand sa inveti doar dupa ea

Reply
georgel 23 martie 2011 at 11:13

Este un instrument de lucru indispensabil celor care dau examen la istorie. Ea poate fi utilizata cu succes la Bacalaureat dar, mai ales, la examenul de admitere la Academia de Politie (temele sunt prezentate destul de amplu, pentru a asimila toate detaliile necesare acestui examen complex). Noi lucram la clasa dupa ea si rezultatele sunt uimitoare, teme pe care nu le intelegeam acum le stim foarte bine. Cerintele testelor sunt formulate in conformitate cu programele (eu chiar merg la Academia de Politie), drept pentru care pot spune cu am asimilat cam tot ce trebuie pentru Bacalaureat, acum lucrez la detaliile cerute la Academia de Politie.
Puteti folosi lucrarea fara frica, este cea mai „citibila” dintre toate suratele ei din aceeasi categorie.
Baftaaaaaaaaaaaa!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult