Filme Filme americane Recomandat

Moonwalker (1988)

Moonwalker (1988)
Regia: Jerry Kramer, Jim Blashfield, Colin Chilvers
Actori: Michael Jackson, Joe Pesci, Sean Lennon, Kellie Parker, Brandon Quintin Adams

Puteti cumpara filmul acum, de pe ProVideo.ro.

In adolescenta, eram privit ca un excentric pentru faptul ca am plecat de la muzica lui Michael Jackson, ajungand un rocker adevarat, desi majoritatea celor din jur ajunsesera in aceasta postura dupa ce au trecut prin perioada de fani Depeche Mode. Cu toate aceastea, nu am ascuns niciodata ca am fost mare fan Michael, achizitionand cu mare placere si pasiune toate albumele sale, plecand din perioada Jackson 5 pana la ultimul sau mare album si anume “Dangerous”. Astfel, “Moonwalker” este un film care mi-a facut mare placere, rememorand cele mai importante realizari muzicale ale artistului pana in 1988.

O privire rapida prin tot ceea ce a reprezentat anii de inceput ai carierei sale, impreuna cu fratii sau in Jackson 5, ne poarta prin melodiile care i-au format glasul, care l-au facut cunoscut in lumea muzicala, melodii pe care ni le aducem aminte si acum: ABC, I Want You Back, I’ll Be There. Urmeaza cariera solo, din ce in ce mai valoroasa si mai plina de talent si insemnatate, ce i-a adus o faima binemeritata: albumul Thriller si Bad, cele mai importante si cele mai apreciate. “Moonwalker” se opreste la momentul perfect, cel in care cariera lui intra in depresiune, cu anii melodiile fiind din ce in ce mai putin apreciate, aducand mai putini bani, dar si momentele in care omul Michael a intrat intr-un con de umbra, culminand cu numeroase procese defaimatoare.

Moonwalker

Fara a fi construit cu o actiune liniara, fara a avea un singur subiect sau un scenariu bazat pe o singura poveste, filmul ne arata un Michael Jackson mult mai uman decat il cunoasteam din ziare, televiziune sau, in general, din aparitiilr din ultimii ani. Un Michael care se joaca cu mingea si exploreaza pesteri, care alearga la propriu (o aluzie ironica, completata cu melodia “Leave Me Alone”) prin studiouri, cautand sa scape de fanii innebuniti si de paparazzi.

Povestea videoclipului “Smooth Criminal” este superba si, in mod sigur, interesanta de urmarit pana si de catre adevaratii fani. Construita dintr-o poveste scrisa de insusi Michael Jackson, pe un scenariu de David Newman, cu actori talentati ca simpaticul Joe Pesci in rol negativ, fiul lui John Lennon – Sean sau frumoasa fetita Kellie Parker, este, pe de o parte, elaborata si plina de suspans, iar, pe de alta parte, un policier de substanta, combinat cu accente de musical si cu un final fantastic, ce putea fi cu usurinta transformat intr-un lungmetraj de sine-statator.

Nota: 7.5/10

Puteti cumpara filmul acum, de pe ProVideo.ro, atat in format DVD, cat si pe Blu-ray.

Articole similare

Abandonul Calului Negru, de Victor Alartes

Jovi Ene

Prin blogosfera literara (30 aprilie – 6 mai 2012)

Dan Romascanu

Prin blogosfera cinefila (13 – 19 august 2012)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult