Carti Carti pentru copii Recomandat

Cărți pentru copii: ABC-ul sănătății

ABC-ul sanatatii”ABC-ul sănătății”, de Natalia Ciub

Editura Litera, București, 2012
Traducere din limba ucraineană de Grigore Crigan

Natalia Ciub chiar face cărți frumoase! După ”ABC-ul bunelor maniere” și ”ABC-ul curajului”, a venit acum momentul acestei ultime cărți, ”ABC-ul sănătății”, cartea care învață copiii cum să se spele pe dinți, cum trebuie să facă în fiecare dimineață exercițiile de înviorare, cum trebuie să facă sport, etc. Prin intermediul unor povești frumoase, eroii noștri de la gradiniță, Alin Titirez și Alina Mușețel, ambii răciți cobză și băgați la izolator, vor trebui să își găsească leacul nu prin injecții și pastile, ci printr-un regim de viață sănătos, care va îndepărta microbii și acum, dar și pentru viitor.

Dacă asistenta Pastila dorește să administreze multe-multe medicamente, medicul Nuboli (foarte frumoase și potrivite sunt numele diferitelor personaje, inventate de Natalia Ciub!) le dă un sfat foarte folositor celor doi copii de grădiniță bolnavi: le prescrie Nubolina, care nu se găsește decât într-un loc, la Farmacia Miraculoasă din așa-numita Împărăție a Sănătății.

ABCPlecați pe acest tărâm, Alin și Alina, însoțiți de micuțul Vitaminică, trebuie să treacă prin mai multe greutăți și pericole, trebuie să dea teste de cunoștințe despre sănătate și felul în care se ocrotește aceasta. Pentru ca, în final, să reușească să ajungă acolo unde trebuie, dacă cunoștințele lor, dar și modul în care acestea sunt aplicate, sunt suficiente pentru o sănătate de fier.

Cum să te călești cu dușurile reci de dimineața, care sunt felurile de mâncare sănătoase, cum și când trebuie să ne spălăm pe dinți, care sunt sporturile care întăresc sănătatea trupului, cum să ne luptăm cu microbii, sunt doar câteva dintre întrebările care li se pun copiilor și la care copilul dvs., cel care va citi sau celui căruia i se va citi această carte, va afla cele mai bune și complete răspunsuri.

Adăugați la frumusețea poveștii și la noile informații privind sănătatea și calitatea grafică ce va încânta orice copil, precum și cîteva jocuri și poezii, și veți avea imaginea unei cărți complete, esențială atât pentru dezvoltarea firească sănătoasă a oricărui copil, cât și un ajutor bun pentru părinți și bunici în oferirea de sfaturi pentru cei mici.

Puteți cumpăra cartea acum, de pe site-ul Editurii Litera.

Articole similare

Prin blogosfera literara (14-20 februarie 2011)

Dan Romascanu

„Să iasă la tablă… Florescu!” și șotiile sale

Corina Moisei-Dabija

”Cine bea din Dâmbovița, știți cum se spune, capătă obiceiul să bea din nou”: Ciudețenii amoroase din Bucureștiul fanariot, de Doina Ruști

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult