Stiri

Superman, Spiderman sau Batman

De la “Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc” aflam ca scurtmetrajul Superman, Spiderman sau Batman, în regia lui Tudor Giurgiu, a fost selectat în competiţia celei de-a 20-a ediţii a Aspen Shortfest (10 – 15 aprilie), unul din cele mai prestigiose festivaluri de scurtmetraj din Statele Unite ale Americii.

Astfel, Superman, Spiderman sau Batman este unul din cele 60 de scurtmetraje selectate, din peste 3.200 de scurtmetraje înscrise din 70 de ţări.

Plasat de publicaţia indieWIRE în topul celor mai importante 50 de festivaluri din lume, Aspen Shortsfest este recunoscut pentru faptul că aduce pe teritoriul Statelor Unite ale Americii unele din cele mai noi şi apreciate filme de scurtmetraj din lume. De asemenea, scurtmetrajele câştigatoare la Aspen Shortfest sunt luate în considerare pentru lista lungă a nominalizărilor pentru Premiile Oscar.

Superman Spiderman sau Batman spune povestea lui Aron, un băieţel de 5 ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

Scurtmetrajul a fost filmat în întregime în Cluj Napoca, în locaţii din cartierele Gheorgheni, Grigorescu sau la Spitalul de Recuperare, cu o echipă locală, din care îi amintim pe actorii Bogdan Zsolt, Cornel Răileanu, Elena Ivanca, Ovidiu Crişan, Maria Seleş, Adriana Băilescu şi, eroul filmului, copilul Aaron Şerban.

Scenariul a fost scris de Doru Lupeanu, cunoscut şi pentru scenariul scurtmetrajului Faţa galbenă care râde, în regia lui Constantin Popescu.

Operatorul filmului este Adrian Silişteanu, colaborator constant al regizorului Adrian Sitaru, monteurul filmului este Eugen Kelemen, castingul a fost asigurat de Kokino (Levente Molnar), care a colaborat şi la filmul Morgen, iar producătorul executiv este Bogdan Crăciun. Postproducţia s-a desfăşurat în studiourile Chainsaw Europe.

Superman, Spiderman sau Batman a câştigat, în octombrie 2011, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la cea de-a 56-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid. Premiul constă în 2.000 de euro şi în nominalizarea filmului între cele 15 scurtmetraje care vor concura la Premiile Academiei Europene de Film 2012.

Scurtmetrajul Superman Spiderman sau Batman este o producţie Libra Film Productions, este co-finanţat de Centrul National al Cinematografiei, Zenith Media şi realizat cu sprijinul Digital Cube.

Filmul a avut premiera în cadrul celei de-a 10-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (3 – 12 iunie, Cluj Napoca). De asemenea, scurtmetrajul a fost prezentat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, cum ar fi Festivalul Internaţional de Film Anonimul, Festivalul de Film de la Varşovia, Festivalul International de Film de la Salonic, Festivalul Dakino, Festivalul International de Film de la Trieste, Festivalul Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons.

Superman Spiderman sau Batman va putea fi văzut la cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Sofia, precum şi la Festivalul Internaţional de Film NexT.

Articole similare

Debut electrizant la ediţia aniversară TIFF

Delia Marc

Povestea unui personaj, ediția a doua, despre lumea misterelor Agathei Christie

Jovi Ene

Începe caravana „Verde-n față”

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult