Stiri

Festivalul Dulceții – Brebu, jud. Prahova, 1-2 septembrie 2012

FESTIVALUL DULCEȚII

Despre dulceațăla inceput considerat un tratament (vestitul Nostradamus scrie primul tratat despre dulceață ca tratament), dulceața este adusă în Europa din țările arabe. Odată cu epoca medievală felurite arome ale dulcețurilor devin apanajul gastronomic al bancheturilor regești. Mult timp dulceața a fost considerată un produs de lux, numai descoperirea fabricării zahărului din sfecla de zahăr a condus la producția în masă a dulceții, ca mod de conservare a fructelor.

Festivalului Dulceții – este un eveniment național unde România își etalează bogăția gastronomică, turistică și etnografică, fiind organizat în comuna Brebu, județul Prahova, în perioada 1-2 septembrie 2012, orele 10.00-18.00. Aici aşteptăm producătorii și gospodinile din România să-şi prezinte hărnicia şi priceperea în dulcețuri, compoturi şi sucuri naturale.

Comuna Brebu este gazda unicului festival din România care face onorul moștenirii rețetelor tradiționale de a găti dulceață.

Sperând sincer că veți onora invitația noastră de a descoperi cea mai variată gamă de dulceațuri românești, de a savura dulceața din fructe de soc (rețetă specifică comunei Brebu) vă transmitem cele mai sincere salutări.

Primăria comunei Brebu, jud. Prahova.

Articole similare

Concurs: Castiga cartea “Sean Penn. Viata si epoca”, oferita de Editura Publica

Jovi Ene

Fotograful de la Mauthausen de Benito Bermejo, colecția Corint Istorie

Jovi Ene

Bucurestiul va gazdui cea de-a sasea editie IRAF

Dan Romascanu

2 comments

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult