Stiri

Evenimente ICR Tel Aviv in Romania

1. Yair Dalal, Erez Monk & Trei Parale la București în concert Warm-Up la Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest 2012

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv & Green Hours jazz-cafe prezintă Yair Dalal, Erez Monk & Trei Parale în concert Warm-Up la Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest 2012 – ediţia a IV-a, în data de sâmbătă, 19 mai, ora 20:00.

Yair Dalal este unul dintre cei mai cunoscuţi şi talentaţi muzicieni din Israel, invitat în proiecte de anvergură internațională pe toate scenele mari ale lumii. Principalele instrumente la care cîntă sînt oud-ul şi vioara, acompaniindu-se, de multe ori, cu vocea. Muzicianul de origine irakiană îşi compune singur muzica, legînd tradiţiile islamice de cele iudaice. Yair Dalal este un activist al păcii şi încearcă, prin muzica sa, să creeze punți de comunicare între culturi diferite. El va fi acompaniat de excelentul percuţionist Erez Monk şi, împreună cu grupul Trei Parale, vor concerta pentru prima dată în faţa publicului românesc.

Trei parale promovează muzicile vechi specifice spaţiului carpatic, cu variate influenţe etnice. În încercarea – reuşită – de reconsiderare a unor sonorităţi abandonate, muzicienii folosesc instrumente tradiţionale, educând astfel gustul publicului pentru muzica autentică românească. Componenţa grupului: Florin Iordan, liderul grupului (fluiere, cobză), Daniel Pop (voce, fluiere, percuţie, drâmbă), Beatrice Iordan (voce, cobză) şi Dinu Petrescu (percuţie).

În data de 23 mai a.c., muzicienii români şi israelieni sunt invitaţi să participe la Festivalului „Culture of Peace” din Tel Aviv, iar grupul Trei Parale va susține un concert la Ierusalim, în data de 24 mai.
Spectacolele sunt realizate cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv.
Bilete: www.greenhours.ro

2. „Ion Luca Caragiale: din Israel în România”-Turneul Teatrului Karov în România. 26-30 Mai 2012

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv vă invită, în perioada 26-30 mai 2012, la turneul Teatrului Karov în România, cu spectacolul D’ale Carnavalului de I.L. Caragiale, demers unic ce constă în montarea în limba ebraică, după aproape 50 de ani, a unei piese semnată de ilustrul dramaturg român.

Premiera spectacolului – prin care ICR Tel Aviv a marcat deschiderea Anului Caragiale –  a avut loc la Tel Aviv în septembrie 2011, şi s-a bucurat de aprecierea unanimă a publicului larg şi a specialiştilor. Nouă actori israelieni au dat viaţă textului clasic, într-o adaptare modernă, cu o privire spre moravurile societăţii actuale. Presa israeliană titra, cu această ocazie: „D’ale Carnavalului – o comedie nebună la Teatrul Karov. Toţi actorii sunt excelenţi în rolurile lor. E o reuşită a regizorului şi actorilor, care au construit o operă comică bazată pe mai mult decât nişte fanzine. D’ale Carnavalului e „slapstick comedy”, o comedie nebunească aproape la graniţa grotescului, care iţi vorbeşte de la egal la egal, pe înţeles. Construită cu atenţie şi fără să folosească trucuri ieftine pentru a stârni râsul. De văzut.”

Parteneri în realizarea turneului: Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Festivalul EuroArt Iași, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Nottara, cu sprijinul TAROM.

Traducerea şi adaptarea: Nicu Nitay; direcţia artistică: Dorit-Nitay Neeman; scenografia: Tzvi Fedelman, muzica: Maxim Svetlov.

PROGRAMUL SPECTACOLELOR:

1. 27 Mai 2012, ora 19.00, Casa Studenţilor din Iaşi. Spectacol prezentat în cadrul Festivalului de Teatru EuroArt 2012, Iaşi.

2. 29 Mai 2012, ora 19.00, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.

3. 30 Mai 2012, ora 19.00, Teatrul Nottara din Bucureşti.

Articole similare

Caravana Metropolis #8 sosește la Arad, în Parcul Eminescu, între 9 și 14 iulie

Jovi Ene

DEX & DOOM – de ce ar trebui sa le pui sub brad

Jovi Ene

Cinemascop – festivalul de film din Eforie Sud

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult