Editorial

Vulgaritate

De unde navaleste valul de vulgaritate, care copleseste manifestarile exterioare ale vietii publice si in mod special, politice?

Actorii principali ai manifestarilor politice din ultima vreme se cheama ca sunt intelectuali, absolventi de studii superioare, multi dintre ei cu masterate si doctorate la activ.

Si totusi, trivialitatea, vulgaritatea, mahagismul, au pus stapanire pe lumea conducatorilor. In lumea lor nu mai exista adversari de opinie si de programe, ci dusmani pe viata si pe moarte, gata sa sara unul la beregata celuilalt.

Educatia, morala, spiritul civilizat in combaterea ideilor adversarului, sunt notiuni perimate. Moneda curenta este violenta de limbaj. Arma principala este scormonirea in pubela de gunoi a adversarului, argumentul suprem este soapta surprinsa din ascunzisul intunecat de sub patul adversarului, socializarea completa este colportarea – de pe marginea santurilor – a barfelor pe seama adversarului.

Si asta, in loc ca acel candidat perdant sa il salute si sa il omagieze pe cel castigator, recunoscand public superioritatea lui, spre cinstea lui si binele societatii.

Spectacolul politic este intristator – ba chiar dezgustator, in oricare parte intorci capul.

Bunul simt sta undeva, ascuns in cutele sufletului fiecaruia dintre noi, speriat si temator a se mai manifesta. Marfa perimata!

In felul acesta, societatea si civilizatia se duc pe apa Dambovitei!

Articole similare

Conferințele ”Despre lumea în care trăim”: Martin S. Martin și „Ce așteptăm de la medicina secolului XXI?”

Carmen Florea

”Cine bea din Dâmbovița, știți cum se spune, capătă obiceiul să bea din nou”: Ciudețenii amoroase din Bucureștiul fanariot, de Doina Ruști

Delia Marc

Personajele din „Marele Gatsby”

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult