Filme Filme americane Recomandat

The Ugly Truth (2009)

The Ugly Truth (2009)-Adevarul gol-golut
Regia: Robert Luketic
Actori: Katherine Heigl, Gerard Butler

La recomandarea unei prietene din blogosfera literara, am cautat sa vad acest film, considerat, pe drept cuvant, una dintre cele mai bune comedii romantice ale anului. Iata ingredientele: Luati o femeie stapana pe sine, frumoasa si inteligenta, de cariera, obsedata de control si autocontrol, care si-a stabilit singura scopurile in viata, atat in privinta partii profesionale, cat si a barbatului ideal: doctor, amabil, frumos, inteligent, gata oricand sa o ajute.

Luati un barbat aproape tipic: simpatic, dar nu exagerat de frumos, inteligent, dar intr-o maniera proprie, sarcastic si ironic, care se uita in orice moment dupa o alta femeie, dupa fusta ei scurta sau decolteul generos, incapabil sa iubeasca, cel putin la nivel declarativ.

Katherine Heigl si Gerard Butler

In clipa cand cele doua personaje se intalnesc, fiind total opuse, este normal sa iasa scantei. La inceput de lupta, si la suprafata, dar si in interior, pentru ca, treptat, sa se ajute reciproc si sa isi dea seama, fiecare dintre ei, ca nimic nu este intamplator si e posibil, ca mai mereu, sa ajunga la proverbul (sau adevarul general valabil): contrariile se atrag.

Si avem de-a face, cum spuneam mai sus, cu una dintre cele mai bune comedii romantice ale anului, cu momente amuzante, cu momente romantice care ne ajung la suflet si ne emotioneaza, cu o adevarata chimie sexuala ce exista intre cele doua personaje.

Scena finala

Cu Ea (Katherine Heigl), o adevarata femeie senzuala, care place barbatilor trecuti de adolescenta, o femeie de cariera, asa cum ar trebui sa arate aceasta tipologie in mintea noastra (inclusiv a mea): blonda, sexy, inteligenta, imbracata fara cusur, fara probleme in a-si conduce subordonatii si a lua cele mai bune decizii.

El, Gerald Butler, nu ma atrage, poate este si normal. Insa se potriveste rolului pe care il joaca, dar si relatiei cu partenera sa de lupta si, posibil, chiar de dragoste, incat merita toata consideratie. Un film pe care vi-l recomand cu toata placerea, perfect pentru o vizionare cu partenerul de viata sau macar partenerul de moment.

Nota 8.5/10

Articole similare

Un străin într-un oraș în tranziție: Saint Jack (1979)

Dan Romascanu

Mister și tragicomedie undeva în Sicilia. „The White Lotus” (HBO Max, 2022, sezonul 2)

Corina Moisei-Dabija

Dear John (2010)

Mihaela

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult