Stiri

Concert: Notes & Ties

Notes&Ties-Aprilie-2013Ce? – Concert extraordinar cameral Note de primăvară

Unde? – Cluj Napoca, Casa Universitarilor

Când? – 21 aprilie, cu începere de la orele 19:00

Cine? – Notes&Ties, Alexandru Tomescu, Eduard Kunz

Aţi auzit de Notes&Ties? Cu siguranţă, de la mine! Sau, dacă se întâmplă să urmăriţi cu fidelitate sau să faceţi parte din peisajul cultural şi artistic clujean, îi cunoaşteţi direct şi v-au bucurat deja cu una sau mai multe prestaţii deosebite – caz în care vă recomand cu drag un nou eveniment sub egida Asociaţiei Culturale Notes&Ties: duminică, 21 aprilie, de la ora 19, formaţia concertează la Casa Universitarilor. Mai mult, concertul extraordinar cameral Note de primăvară îi va avea ca protagonişti pe violonistul Alexandru Tomescu şi pe pianistul Eduard Kunz.

Mie, Notes&Ties îmi sunt familiari deja. I-am ascultat anul trecut, la Gala de Deschidere a ediţiei 2012 TIFF. Mi-au plăcut; sunt tineri, sunt entuziaşti, sunt talentaţi. Atunci au interpretat coloana sonoră a filmului lui George Méliès, Le voyage dans la lune. Nici nu mă gândesc să ratez ocazia de a participa la un concert integral în interpretarea lor!

Cei doi solişti prezintă şi ei un mare interes, revenind în ţara natală după serii îndelungi de aprecieri şi ovaţii pe scenele internaţionale. Alexandru Tomescu a cântat la Paris, New York şi Tokio, sub bagheta unor maeştri precum Valery Gergiev sau Kurt Masur. Acum, întors acasă, se implică în realizarea unor turnee internaţionale de muzică clasică, finanţate exclusiv din fonduri private. Mai mult, cântă pentru diverse scopuri caritabile şi are ca misiune personală să poarte mesajul profund al muzicii clasice în oraşele noastre lipsite de filarmonici.

BBC Magazine l-a nominalizat pe Eduard Kunz printre primii zece mari pianişti ai viitorului, iar acesta nu se dezminte. A concertat alături de cele mai renumite filarmonici din Anglia: BBC Symphony Orchestra sau Royal Scottish National Orchestra, dar şi din Germania, Suedia sau Franţa. Eduard Kunz este câştigătorul a treisprezece premii întâi la concursuri precum Concursul Internaţional „George Enescu” (Bucureşti), Concursul Internaţional Paderewski (Varşovia) sau Concursul Internaţional Horowitz (Kiev).

Ce ziceţi, v-am convins? Din program vor face parte bucăţi muzicale marca Stravinski, Şostakovici, Prokofiev şi Ceaikovski – din nou, taman pe placul meu de amatoare a compozitorilor slavi! În plus, artistul Matei Agachi îşi prezintă expoziţia Peisaj Minunat, care acompaniază concertul, dovedind încă o dată că împletirea dintre imagini şi sunete este cel puţin potrivită şi, de multe ori, glorioasă.

Articole similare

Viseptol, de George Vasilievici

Iulia Dromereschi

Ascensiunea și căderea (parțială a) comunismului: O istorie mondială a comunismului. Călăii, de Thierry Wolton

Iulia Dromereschi

10 zile până la închiderea sesiunii de înscriere la Concursul IDC

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult