Stiri

3 scurtmetraje de gen pe CINEPUB: Horror, thriller & SF. De România

640x400 3marTrei scurtmetraje de gen, ”Irreversible” (regia Raymond Popa și Cornel Caldeș), ”Lumina firavă” (regia Florina Dumitrache) și ”Mitul Moroilor” (regia Bogdan Matei), pot fi vizionate, gratis și legal, începând cu joi, 3 martie, pe CINEPUB.

Mituri românești, moroi, sfârșitul lumii și controlul propriului destin sunt explorate în ”Irreversible”, ”Lumina firavă” și ”Mitul Moroilor”. Cei trei tineri regizori nu urmează calea realismului Noului Val Românesc și experimentează un altfel de cinema într-un horror, un thriller și un SF.

În urma unui accident de mașină un bărbat își confruntă întreaga existență în scurtmetrajul ”Irreversible”, semnat de Raymond Popa și Cornel Caldeș. La scurt timp acesta realizează că nu își poate controla propriul destin.

irreversible-play

Acțiunea filmului ”Lumina firavă”, de Florina Dumitrache, se petrece într-un apartament de modă veche. Luminile se sting. Victor și Marta așteaptă sfârșitul lumii.

lumina-firava-playConform mitologiei românești sufletele copiilor morți si nebotezați se transformă în moroi. ”Doar mit sau o cruntă realitate?” este întrebarea pe care o ridică scurtmetrajul ”Mitul Moroilor”, un proiect realizat de CaskadeTeam.

mitul-morilor-play

Irreversible”, ”Lumina firavă” și ”Mitul Moroilor” au premiera pe CINEPUB  joi, 3 martie, ora 20:30.

Articole similare

„Cinemateca pentru toţi”, cu Cristian Tudor Popescu, începe la Cinemateca Eforie

Jovi Ene

Concurs: Câștigă cartea ”Dincolo de frontiere. Opere”, de Sorin Stoica, oferită de Editura Casa de Pariuri Literare! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

CHIC-event, cu ocazia lansarii romanului ‘Clubul de pe 5th Avenue’ de Candace Bushnell

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult