Concerte memorabile Recomandat

Trupa israeliana Mashina – Live la Cesareea

jpg-300x296Vreau sa va fac cunostinta cu trupa MASHINA (in ebraica משינה‎). I-am ascultat pentru prima oara in anul 1989, in Israel si de atunci incoace le-am urmarit piesele si albumele si performantele. Anul trecut, in august 2012 am avut ocazia si marea placere sa merg la un concert Mashina in Waset din Ramat haGolan – Israel.

Trupa de rock, Mashina a fost activa din anul 1984 pana in 1995 si dupa o pauza – din nou, din 2003 pana in prezent. Mashina este considerata una dintre cele mai importante si influente trupe de rock israelian. Stilul lor muzical se inspira – printre alte surse, din ska  si hard rock.

Trupa se compune din Yuval Banai (o familie de artisti: tatal sau –  Yossi – actor si cantaret, unchii sai Gabri si Yaakov, dar si verii sai) – vocal si chitara acustica si din Shlomo Bracha – chitara electrica, Iggy Dayan – percutie, Avner Hoodorov – keyborad, sax, acordeon, Michael Benson – chitara bas, avand in spate pe Yaara Bar (intrand solista alaturi de Yuval), Micha Margalit – lumini, Oran Zilberstein – back stage, Naor Ohad Ben Meir Costi – back stage si Eyal Even Tzur – sunet.

In mai 1995 cand trupa a anuntat retragerea, cel de-al patrulea concert care marca acest eveniment s-a sfarsit tragic, la Arad – Israel, cu moartea a trei fani striviti in multime. Astfel incat cateva luni mai tarziu Mashina a sustinut inca un concert, in Park HaYarkon, dedicat celor trei disparuti.

Dupa anul 1995 Banai a realizat 3 albume solo: in 1997 – “Yuval Banai”, in 1999 “Rashi Dub” si in 2001 “Nish’ar BaMakom”. Shlomo Bracha a realizat si el un album solo, iar Michael Benson a fost cofondator al grupului  de rock electronic Atmosfire.

mashina

Reunirea trupei Mashina, in 2003 si reluarea turneelor si inregistrarilor a multumit publicul israelian si international.  In 8 octombrie 2006, trupa a cantat in deschiderea ceremoniilpr Festivalului Israelian de Teatru Alternativ.

Mashina a efectuat o serie de turnee in America de Nord, cantand in Philadelphia, New York, Boston, Toronto, Washington si Los Angeles.

Yuval Banay si  Shlomi Braha au fost antrenori la Concursul The Voice Israel seson 2 (2012-2013).

Albumele lor sunt influentate de diferite curente si trupe, fapt pe care cei de la Mashina nu il neaga:

Year Album Israel Certificate
1984 Mashina 2x Platinum
1987 Mashina 2 Gold
1988 Mashina 3 Gold
1990 Ha’Amuta Le-Heker Hatmuta Platinum
1992 Miflatzot Ha-Tehila Gold
1993 Si Ha-Regesh Platinum
1995 Lehitraot Neurim Shalom Ahava Platinum
1995 Mechonat Ha-Zman („The Time Machine”) Platinum
2003 Mashina Live 2003 Gold
2005 Romantika Atidanit („Futuristic Romance”) Gold
2010 Yahalomim Bashamaim („Diamonds In The Sky

Astfel unul dintre primele lor hituri, Rakevet Laila Le-Kahir („Night Train to Cairo”) este un omagiu adus trupe si manierei Madness, iar piesa “Miss Sarah, the Neighbour” duce spre Bob Dylan (The Hurricane”).

Albumele lor urmatoare combina regae, punk rock si elemente specifice estului mijlociu, uneori au influente The Cure sau chiar Pink Floyd in “Lehitra’ot Ne’urim Shalom Ahava („Goodbye Youth, Hello Love”) si U2.

Textele au tendinte cinice si uneori sunt pline de umor, pe teme legate de viata de zi cu zi si de dorinta de evadare fizica si spirituala.

Iata acum trei dintre piesele mele preferate:

Si acum, LIVE!!!

A full performance Caesarea Rare! – Part A in 2010:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=_hxkVbXt8G0′]

Si Part B:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=ySgfjP4L1yY’]

Articole similare

Despre Chic Lit

Delia Marc

Semnal TV filme: weekend 5-7 august 2011

Delia Marc

Promised Land (2012)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult