1001 filme pe care trebuie sa le vezi intr-o viata Filme Recomandat

When Harry Met Sally (1989)

when-harry-met-sally-300x213In al doilea rand, in memoria oricarui cinefil, “When Harry Met Sally” ramane filmul in care se petrece una dintre cele mai apetisante scene in privinta orgasmului feminin. Intr-un restaurant, cand Harry se lauda cu multiplele sale cuceriri feminine, Sally ii da dovada suprema ca femeile pot imita cu succes un orgasm si, prin extrapolare, si o intreaga relatie sau un sentiment aparte. Privirile tuturor se indreapta spre ea, nimeni nu intervine pentru ca toata scena este suculenta, iar, spre final, femeia in varsta de la masa alaturata, vrea doar acelasi fel de mancare ca si ea.

Filmul se concentreaza in jurul unui moto pe care protagonistii si l-au declarat in urma cu mai mult de zece ani, in timpul unei calatorii intre Chicago si New York, cand parea adversari in orice privinta: “Barbatii si femeile nu pot fi prieteni, deoarece intotdeauna partea sexuala sta in calea prieteniei”. Nimic nu pare a schimba aceasta perspectiva. Se intalnesc din nou peste cinci ani si apoi peste zece ani, cand ambii sunt divortati sau in pragul divortului. Si astfel isi construiesc o relatia pura de prietenie.

harry1-300x265Insa…poate fi aceasta relatie pura? Poate ramane asa in cazul a doi prieteni de sex opus, care se intalnesc zilnic si care isi schimba impresiile despre rochii, Craciun, sex, relatii, intalniri? Filmul se concentreaza pe aceasta idee si, marturisesc, nici impresia personala nu merge pe alta parere:  nu poate exista relatie intre o femeie si un barbat care poate ramane tot timpul sub aparenta unei prietenii, fiecare va gandi la un moment dat posibilitatea unei relatii sau va face un pas spre acest lucru. Important este ca in acest film, totul reuseste, dar asta e si o lovitura pentru filmele romantice ulterioare, care nu reusesc sa aduca ceva nou in cinematografie, intrucat in “When Harry Met Sally” a fost totul deja perfect.

Nota: 8.5/10

Articole similare

Seeking a Friend for the End of the World (2012)

Jovi Ene

Bastille Day (2016)

Dana Mischie

Un film, doua pareri: The Pianist (2002)

Jovi Ene

1 comment

Dascalu Albert 17 februarie 2021 at 15:07

M-am uitat aseară la filmul acesta și sunt perfect de acord. Îmi pare rău că nu l-am văzut mai devreme, e o piatră de temelie în genul filmelor romantice și Meg Ryan pur și simplu m-a vrăjit, ochii aceia de jad mai ales :))

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult