Filme Filme americane

Viața plictisitoare a fantomelor: A Ghost Story (2017)

A Ghost Story (2017)
Regia: David Lowery
Distribuția: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr.

Rareori pun asemenea întrebări, dar acum trebuie să întreb: „De ce a fost făcut acest film?”. Serios. Un film poate fi realizat deoarece directorul sau scenaristul au unul sau mai multe mesaje de transmis. În alte cazuri, mesajul nu este atât de important, iar scopul este de a distra. Filmele au un public-țintă, categorii de spectatori care vin să le vadă din cauza mesajului sau pentru că doresc să se distreze. Desigur, există filme mai bune și filme mai puțin bune. În cazul lui „A Ghost Story” al lui David Lowery, pot aprecia câteva momente de cinema bun. Și totuși, nu am înțeles niciun mesaj și am fost plictisit profund. Viața fantomelor este probabil plictisitoare, doar asta am înțeles. Dar de ce ar trebui să se plictisească și publicul care merge la acest film, unii după ce au plătit și bani pentru bilete? Deci, vă rog, cineva care a înțeles mesajele pe care le-am pierdut și / sau a fost distrat de acest film, vă rog să fiți amabili și să mă ajutați!

Povestea. Un cuplu tânăr, C de la Casey Affleck și M de la Rooney Mara trăiesc într-o casă de țară. El este muzician, ea lasă mesaje ascunse în locurile în care trăiește. El moare subit într-un accident și ea trebuie să facă față doliului și singurătății și să continue să trăiască. El se transformă într-o fantomă, din acelea cu un cerceaf și două găuri (pentru ochi? dar nu-i vedem niciodată) care o urmăresc pe ea, casa, viața care continuă, timpul. Voi înceta să mai povestesc pentru a evita să stric orice fel de plăcere ar avea cineva de a viziona acest film. Am putut înțelege sentimentele. Am rezonat la ceea ce simt personajele. Dar nu am înțeles niciodată dacă regizorul a dorit că spectatorii să rezoneze sau de fapt a intenționat să facă o enormă glumă. Pur și simplu filmul nu are sens.

Există un joc cu timpul pe care scenariul îl joacă cu spectatorii. Voi evita din nou spoilerele și voi spune doar spun că timpul curge diferit pentru fantome decât pentru oameni, ceea ce este ceva evident. La un moment dat, într-o scenă destul de nelegată de rest, un personaj secundar ține un discurs la beție despre Beethoven și despre ciclurile cosmice ale Universului. Trebuie să înțelegem că noi toți (oameni și fantome) trăim niște cicluri mai mici în Marele Ciclu? Poate.

Casey Affleck și Rooney Mara sunt actori buni, dar nu au ajutat prea mult în acest film. Fantoma în cerceaf pare nostimă, poate că intenția este că ea să furnizeze contrapunctul comic, de fapt există și altele, inclusiv o fantomă presupus feminină într-o casă vecină cu care fantoma noastră comunică probabil prin telepatie cu subtitluri în engleză. Cinematografia este bună, dar mișcările încete ale aparatului de filmat fac ca cele aproximativ 80 de minute să pară ca trei ore. Ce funcționează la Tarkovski nu funcționează într-un film american cu fantome. Una peste alta, acest film este o experiență pretențioasă, plictisitoare și confuză.

Nota: 4/10

Articole similare

Tel Aviv – Oras alb, zile negre

Dan Romascanu

Coco înainte de Chanel, Audrey după Amelie: Coco avant Chanel (2009)

Dan Romascanu

Prin blogosfera cinefila (21 – 27 octombrie 2013)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult