1001 filme pe care trebuie sa le vezi intr-o viata Filme Recomandat

Total Recall (1990)

Total Recall (1990)
Regia: Paul Verhoeven
Distributia: Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin, Sharon Stone

Nu cred ca mai sunt pasionati de filme care sa nu cunoasca acest film, aparut in anul 1990, cand cariera lui Arnold Schwarzenegger era in plina ascensiune. Din intamplare, am pus mana pe film si am purces la o noua vizionare (a cata oara?), a unui film stiintifico-fantastic, gen pe care il apreciez arareori, care mi-a placut intotdeauna. Arnold este in forma, o are ca partenera pe frumoasa Sharon Stone (aici inaintea multmediatizatului Basic Instinct), este plin de viata, iar filmul este deosebit de antrenant, plin de neprevazut, care ramane la acelasi nivel pana in scena de final. Este totul doar un vis?

Total Recall

Avand ca punct de plecare o povestire a lui Philip K. Dick (We Can Remember It For You Wholesale), maestrul stilului fantastic, actiunea il are in prim plan pe Douglas Quaid (sau alternumele sau Hauser) care incearca sa isi revina din visul vietii sale, sa isi dea seama unde este realitatea si unde este visul, daca el apartine cu adevarat Pamantului sau planetei Marte. Nici macar amanuntele simple ale vietii sale nu sunt simple: dupa doar cateva scene din film, minuntata sa sotie, Lori (superba Sharon Stone) devine unul dintre dusmanii sai, un implant in viata demn sa il urmareasca in fiecare clipa, iar femeia visurilor sale apare aievea in fata lui si ii schimba complet atitudinea.

Toata povestea este prea cunoscuta de cei pasionati de filmele stiintifico-fantastice si nu numai. Pentru anul 1990, Paul Verhoeven reuseste sa inoveze efectele speciale, reuseste sa aduca o poveste proaspata in ciuda unor aparitii cel putin ciudate: monstrii de pe Marte, prostituata pitica, femeia cu trei sani, dar si lucruri noi si interesante: simularea unui calatorii in vis, metroul martian, masinile care foreaza subteranele, totul rasplatit cu un premiul Oscar pentru cele mai bune efecte speciale. Un film inventiv, probabil cel mai bun film al lui Arnold.

Nota: 8/10


Articole similare

„Faptul că lumea este atât de grăbită acum să tragă concluzii sau să se poziționeze rapid pe o parte sau alta a adevărului, nu ne face o favoare” (interviu cu Teodora Dincă, actriță)

Jovi Ene

The Last Detail (1973)

Jovi Ene

Porumbelul, de Patrick Süskind

Jovi Ene

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult