Filme Filme americane Recomandat

The Losers (2010)

The Losers (2010)
Regia: Sylvain White
Distributia: Jeffrey Dean Morgan, Zoe Saldana, Chris Evans, Idris Elba, Columbus Short, Óscar Jaenada

Puteti cumpara DVD-ul acum, de pe ProVideo.ro.

Intotdeauna am apreciat un film de actiune de calitate, antrenant, atunci cand modalitatea de transpunere pe ecran a scenariului, dar si acesta in sine, sunt inovative si te ajuta sa te relaxezi din tumultul zilnic. Unele dintre ele nu vor ajunge niciodata filme-cult sau de colectie, dar atrag spectatorii, ii aduc in salile de cinema sau in fata televizorului pentru cateva zeci de minute de binemeritata relaxare.

In acest tipar se incadreaza si The Losers, un film aproape necunoscut, despre care nu stiam nimic inainte de aceasta vizionare, mai ales ca nu este prezent niciun actor/actrita vedeta sau cu oarecare recunoastere. Cu toate acestea, adrenalina care se degaja din acest film m-a facut sa stau tintuit in fotoliu timp de o ora si jumatate, urmarind cu atentie fiecare scena si efectele speciale de calitate.

The Losers

Povestea poate fi considerata drept un cliseu: o trupa speciala formata din cinci oameni foarte pregatiti trebuie sa ucida un om aflat intr-o tabara militara terorista din Bolivia. Intrucat nu doresc sa ucida un grup de copii nevinovati si nesocotesc astfel ordinele, Clay si oamenii lui devin indezirabili, iar elicopterul cu care trebuiau sa plece este doborat de o racheta. Oficial devin morti, in realitate raman in Bolivia pana la gasirea unei cai de revenire in SUA. Scaparea este frumoasa Aisha (Zoe Saldana), care insa ii ajuta doar cu conditia de a-l prinde si omori pe Max, acelasi om care le dorea si moartea lor. Din acest moment, incepe un adevarat joc de-a soarecele si pisica, pigmentata de momente amoroase, impuscaturi, urmariri, lupte pe viata si pe moarte, tradari, lucruri necesare unui film de acest gen si, pe deasupra, bine asezate in planul general.

Cateva lucruri sunt de retinut: mi-a placut, desi a parut in multe momente slab de inger sau impasibil, interpretul rolului principal – colonelul Clay – din echipa de profesionisti si anume Jeffrey Dean Morgan. El gestioneaza situatia din umbra, este pragmatic si intelept, desi rolul ii cere sa fie permanent in expectativa, distant, moale si cade chiar si in bratele unei femei cu un trecut incert. Pe de alta parte, va sfatuiesc sa il urmariti cu atentie pe „mexicanul” Cougar (Oscar Jaenada), autor al unor lovituri spectaculoase de mare precizie (scena in care nimereste doi politisti aflati intr-o cladire, de pe acoperisul alteia, este memorabila).

Nota: 6.5/10

Puteti cumpara DVD-ul acum, de pe ProVideo.ro.

Articole similare

Dresură de lei, de Ioana Revnic

Jovi Ene

China de astăzi văzută prin ochii unui scriitor: ”Mânia lui Mao”, de Yu Hua

Jovi Ene

Paris When It Sizzles (1964)

Jovi Ene

1 comment

Cristian F. 26 octombrie 2010 at 21:45

Sunt filme de actiune care te atrag, parca ai fi implicat, iar altele nu iti spun nimic, parca ai fi la ora de gimnastica de la gimnaziu.
Eu m-am bucurat azi de un film dragut:The back-up plan 2010.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult