Filme Filme americane Recomandat

Serendipity (2001)

Serendipity (2001) – Noroc in dragoste
Regia: Peter Chelsom
Distributia: John Cusack, Kate Beckinsale, Lilli Lavine, Jeremy Piven, Bridget Moynahan, Eugene Levy

Ultimul film pe care l-am ales de Craciun ca recomandare de la prietenii nostri de la Raluk.ro a fost o desfatare romantica, desi a inselat un pic asteptarile din punct de vedere al realismului si pragmatismului scenariului. Dar nu e oare orice poveste romantica un pic nerealista si lasata in voia destinului? Nici aici aceasta intrebare nu isi gaseste un alt raspuns, pentru ca ne aflam in fata unei iubiri la prima vedere, care izbucneste brusc si cu multe scantei, dar care isi are prima despartire destul de devreme si cu totul influentata de hazard. Dar, ca orice iubire ideala (vorbim aici de filme, nu?), revine si devine perpetua.

Serendipity

Si Jonathan Trager (John Cusack), si Sara Thomas (Kate Beckinsale) au propriile relatii si se afla la Bloomingdale’s in cautarea cadoului perfect pentru logodnicii lor, in ajunul Craciunului. Din intamplare sau aflati in voia destinului, se intalnesc si se lupta (cu multa politete, normal) pentru o pereche de manusi negre, ultima aflata in magazin. Scanteia apare in ochii lor din prima clipa, mai stralucitoare in cazul lui, si lupta lor pentru manusi se transforma intr-una pentru dragoste: el insistent, ii cere numarul de telefon si numele, chiar dupa disparitia ei de o clipa; ea, mai realista, refuza sa se predea si ii marturiseste credinta ei puternica in destin si in intamplarile conduse de acesta, il supune unor astfel de teste, pe care, ghinionist, le rateaza.

Ani mai tarziu, Jonathan insa o viseaza, inca o cauta in fiecare semn pe care ea l-a lasat. Cartea lui Marquez, Dragoste in vremea holerei, singurul loc unde exista scris numele ei si numarul de telefon, il poarta prin fiecare librarie, anticariat sau biblioteca, chiar si in ziua casatoriei sale cu o alta femeie, dar langa care nu simtise aceeasi dragoste si aceleasi sentimente de apropiere sufleteasca. Chiar si Sara este in fata casatoriei cu alt barbat, dar amandoi, chiar aflati departe, hotarasc sa faca o noua incercare de a-si gasi adevarata dragoste. Puteti descoperi un film frumos de dragoste, il puteti revedea, chiar daca anumite momente sau scene par usor exagerata. Dar iubirea este nebunie, nu?

Nota: 7/10

Articole similare

Metoda Ikigai, de Hector Garcia (Kirai) și Francesc Miralles

Jovi Ene

Sfârșitul a fost aproape, de Bogdan Costin

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefilă (1 – 7 septembrie 2014)

Jovi Ene

2 comments

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult