Filme Filme americane

Nu este (destul de) comic: Rough Night (2017)

Rough Night (2017) – O noapte nebună, nebună
Regia: Lucia Aniello
Distribuția: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Zoë Kravitz

Sunt destul de multe motive pentru care ‘Rough Night’ filmul realizat în 2017 de Lucia Aniello, ar fi trebuit să-mi placă. În primul rand este vorba despre o versiune feminină a genului de filme în care o gașcă de bărbați se întâlnesc după un număr rotund de ani de la absolvirea liceului sau a colegiului pentru a încerca să retrăiască nebunia anilor tinereții și a se confrunta cu schimbările aduse de eroziunea timpului, pentru ca să se întâmple lucruri extraordinare și evenimentele să ia turnuri neobișnuite.

Filmul este regizat de o femeie – Lucia Aniello la debut în lung metraj, dar autoare cu experiență a multe comedii TV – și jucat de o echipă formidabilă de actrițe de comedie care o include pe Scarlett Johansson, plus o scurtă apariție a lui Demi Moore. Ar trebui să fie deci multă energie comică feminină în aceasta reîntâlnire a eroinelor pentru un weekend exclusiv feminin, care începe exuberant și în care complicațiile nu întârzie să apară. Din păcate așteptările nu mi-au fost confirmate. Problema principală a filmului este – pe scurt – că nu este destul de comic.

Care sunt cauzele? Venind din mediul comediilor de televiziune (sitcoms) Lucia Aniello pare să se bucure de libertatea de exprimare pe marelui ecran în lipsa constrângerilor programării pe marile rețele la ore de vârf. Exact la fel se comportă și eroinele sale, plecate la Miami într-un weekend de dezmăț care este și petrecerea dinaintea nunții pentru una dintre ele. Fetele folosesc cu voluptate cuvinte cu patru litere și consumă cantități uriașe de alcool și droguri ‘recreaționale’. Din păcate și personajele lor au exact profunzimea psihologică a eroinelor din seriale TV cu episoade de 25 minute. Această superficialitate ar fi putut fi compensată de mai multă nebunie comica, dar și aceasta lipsește.

Eroinele din ‘Rough Night’ au fiecare motive să nu se simtă în largul lor la această reuniune după zece ani, și actrițele par și ele oarecum constrânse să se regăsească permanent în spațiul vilei unde se petrece reuniunea. Spațiul închis este de altfel o altă moștenire nenecesară de la genul televizat. Apare și un cadavru, ceea ce poate fi o problemă sau o sursă de comic nebun. Nici acest filon nu este explorat eficient, am văzut filme cu scene mult mai caraghioase în care personajele încearcă să se descotorosească de cadavre. Echilibrul dintre un cadavru și un film gen ‘feel good’ este delicat. Actrițele frumoase și talentate care apar în ‘Rough Night’ nu reușesc să salveze textul și situațiile de un comic subțirel în cel mai bun caz. Trailerul și fotografiile arată mult mai bine și sunt mai amuzante decât filmul însuși.

Nota: 4/10

(Sursă fotografii: IMDb.com, Myhotposters.com)

Articole similare

Schiță de roman polițist: ”Un plan atât de bine pus la punct”, de Stelian Țurlea

Dan Romascanu

Prin blogosfera cinefila (21 – 27 mai 2012)

Dan Romascanu

Un remake care nu dezamăgește: M (1951)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult