Filme Filme europene

L’homme fidèle (2018) – Un bărbat fidel

L’homme fidèle (2018) – Un bărbat fidel
Regia: Louis Garrel
Scenariul: Louis Garrel
Actori: Louis Garrel, Laetitia Casta, Lily-Rose Depp

“Un barbat fidel”, ultimul film scris, regizat si jucat de Louis Garrel (cunoscut pentru rolurile din “The dreamers” sau mai recentul “Godard Mon Amour”), propune o intriga complicata: Abel (30 si ceva de ani) incearca sa reia povestea de dragoste cu fosta lui iubita, Marianne (Laetitia Casta), dar relatia este amenintata pe de-o parte de Joseph (fiul lui Marianne) si pe de alta parte de Eve (Lily Rose Depp), o femeie mai tanara, obsedata de Abel. Pentru ca decizia lui Abel nu este de neclintit, Marianne propune o solutie demna de nuvelele lui Balzac.

Se prefigureaza o comedie care zgarie suprafata unor subiecte greu disecabile (moartea unui sot/tata, fidelitatea partenerilor, obsesiile sentimentale, locul unui copil in relatia dintre mama sa si un alt barbat etc). Fara a deturna filmul de pe traiectoria lui comica, incertitudinile strecurate de micul Joseph in inima protagonistului, adauga un aer binevenit de thriller.

Lejeritatii cu care autorul trateaza scenariul, i se asorteaza maniera minimalista de filmare (decoruri simple, miscari de aparat nesofisticate, sunet fara prea multe artificii) si o structura narativa pliabila pe un scurt/mediu metraj.

“Un barbat fidel” nu isi dezbraca toate hainele in trailer, ci pastreaza suficiente resurse pentru a mentine spectatorul surprins si amuzant. Desi nu se adanceste in drama, Louis Garrel ne ofera suficiente momente de autenticitate a relatiilor si de sensibilitate.

Pentru usurinta cu care pune accente comice pe o poveste de dragoste complicata, dar si pentru interpretarile reusite, “Un barbat fidel” poate fi raspunsul atunci cand dorim sa vedem un film care sa ne binedispuna o zi mohorata.

Nota: 7/10

(Sursă fotografii: Close-upmag.com, Cine-vue.com, Timeout.es)

Articole similare

Pasager în trenul vieții – Professione: reporter (1975)

Dan Romascanu

Lipsă de comunicare: La séparation (1994)

Dan Romascanu

Artă și iubire în timpuri dificile: Portrait de la jeune fille en feu (2019)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult