Filme Filme americane Recomandat

Knight and Day (2010)

Knight and Day (2010) – Intalnire exploziva
Regia: James Mangold
Distributia: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Paul Dano

Poate o simpla baterie sa puna in pericol intreaga lume? Raspunsul acestui film este ca da, atunci cand ea ascunde o inventie interesanta, o baterie care are o energie enorma, putand alimenta cu usurinta un mic oras sau un submarin nuclear. In jurul acestui lucru, se declanseaza lupte, contradictii, animozitati, tabere diferite si foarte puternice, care isi doresc fiecare noua forma de energie. Intre acestea se distinge personajul interpretat de Tom Cruise, agentul sub acoperire Milner, care este aparatorul creatorului bateriei si in acelasi timp, un tip incoruptibil, care lupta aparent doar pentru dreptate, folosindu-se de orice mijloace, inclusiv infiltrarea in viata lui June Havens.

Cameron Diaz si Tom Cruise

Rezulta un film plin de adrenalina, cu multe momente amuzante, desi pare croit dupa acelasi tipar cu ultimele blockbustere: agenti sub acoperire, seductie intre doua personaje principale, lupte duse la extrem, in orice conditii si pe orice fel de teren. Unele dintre ele sunt neasteptate si inovatoare, chiar daca l-am mai vazut pe Cruise incercand imposibilul intr-un film precum Mission Impossible: astfel, una dintre cele mai interesante scene a fost cea in care urmaririle de masini si motocicletele s-au desfasurat pe strazile orasului Sevilla, tocmai in momentul in care taurii furiosi erau eliberati in mijlocul trecatorilor.

Cei doi actori nu mai sunt la prima tinerete. Tom Cruise nu mai este tanarul din Top Gun, insa compenseaza cu o deosebita vitalitate, necesara pentru acest gen de film. La fel si Cameron Diaz, si ea peste 40 de ani, inca arata insa superb in costum de baie. Cei doi nu sunt doar compatibili din punct de vedere al personajelor si al interpretarii, insa fac si un cuplu deosebit de amuzant. Poate si de aceea, acest film nu este numai unul de actiune pura, dar se transforma in unele momente si intr-unul de comedie autentica, ceea ce nu face decat sa il valorizeze. Peste toate, un film simplut, dragut, bun pentru o seara de weekend, dar nu impresionant.

Nota: 7/10

Articole similare

Gypsy (1962)

Jovi Ene

Circumstante

Jovi Ene

Prin blogosfera literară (23 februarie – 1 martie 2015)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult