Filme Filme americane Recomandat

Piranha 3D (2010)

Piranha 3D (2010)
Regizor: Alexandre Aja
Scenariul: Pete Goldfinger & Josh Stolberg
Distributia: Richard Dreyfuss, Elisabeth Shue

Azi am avut o pornire masochista! Mi-am propus sa raman in sala de proiectie pana la sfarsitul filmului :).

Si in final am exclamat, in conformitate cu repetatele expresii din pelicula: Oh My God! Oh, Shit!

Si bine ca nu am stat prea aproape de ecran, in felul acesta evitand sa sara pe mine ceva din cantitatile impresionante de sange.

Inscriindu-se in traditia filmelor ce isi trag  tema din acel Falci al lui Steven Spielberg, aceasta noua productie nu a reusit sa-mi insufle groaza si teroare, nu m-a determinat nicio clipa sa cantaresc ipoteza verosimilitatii existentei undeva in strafundurile oceanului a unei enclave populate de relicvele fioroase ale unei faune conservate timp de milioane de ani si una peste alta mi-a starnit doar un sentiment de neputinta si de revolta in privinta risipei financiare si umane consumate.

Richard Dreyfuss

In Mapa de Presa pusa la dispozitie de catre MediaPro Distribution am citit: “Când Aja a citit prima dată scenariul scris de Pete Goldfinger şi de Josh Stolberg, regizorul avea alte angajamente. Ani mai târziu, a revăzut scenariul. Aja îşi aminteşte: ,,Le-am spus că e exact baza unui film pe care mi-ar plăcea să-l fac. Voiam să revin la conceptul de ‘vacanţă sângeroasă’, voiam s-o fac mai înspăimântătoare, mai sângeroasă, cu mai multe scene de acţiune, cu personaje mai bine conturate. Voiam să fac un film mare, iar Dimension şi Bob Weinstein mi-au permis acest lucru.”

Hai sa fim seriosi, unde oare este acel film mare? Un scenariu saracut cu duhul, clisee peste clisee, o armata de interpreti mai mult sau mai putin actori, dezbracati cu amanuntul si improscati la greu cu sange, tipete si urlete de groaza…pestisori si pesti realizati digital, dar penibil de neconvingatori…

Producătorul executiv Alix Taylor are urmatoarea afirmatie:

,, Producătorul Mark Canton spune că e Fălci al timpului nostru, dar eu cred că e mai mult de atât. Pur şi simplu e mai distractiv.”

Si din nou, Regizorul Aja ne spune:

,,Cred că această experienţă absolută va prinde la public,” adaugă Aja. „E nebunia vacanţei care se transformă într-un dezastru de proporţii când pestii piranha reapar şi atacă pe toată lumea. Ştii că te vei distra, ştii că vei fi speriat.”

Vreau sa stau si eu de vorba cu cineva care s-a distrat sau care s-a speriat – sa-mi explice si mie DE CE?

Piranha 3D

Hai totusi sa spun si vreo doua cuvinte bune 🙂

Placerea revederii timp de cateva zeci de secunde a unui Richard Dreyfuss imbatranit dar aureolat de marele sau talent. Citez din Mapa de Presa:

<Încercat de obişnuitul său cinism, Aja n-a crezut că l-ar putea contracta pe Dreyfuss. Dar, în final, starul a acceptat ,,şi Richard Dreyfuss a apărut pe platou pentru scena aceea. Este complet conştient de ceea ce face. Ţinuta lui e aceeaşi purtată de Matt Hooper. Ochelarii sunt exact la fel ca ochelarii lui Matt Hooper în Fălci. Totul este identic. Ba chiar cântă aceeaşi melodie la începutul filmului ‘Show me the way to go home’. Şi Richard s-a jucat cu scena asta. Parcă un personaj iese dintr-un film pentru a intra în altul.”>

Ei da, daca ar fi mers in continuare pe ideea unei pastise amuzante la Falci, poate ca lui Aja i-ar fi iesit un film digerabil!!!

In rest, urmeaza doar nota mea, destul de indulgenta 🙂

Nota: 2/10

Articole similare

Stand by Me (1986)

Jovi Ene

80 de ani in jurul lumii povestiti de Lia Ioana Ciplea, de Stephen Fischer-Galati

Delia Marc

Groază în apropierea Zidului: Possession (1981)

Dan Romascanu

3 comments

Chirca 1 octombrie 2010 at 16:44

Admiram curajul(de a merge la asa film)!
Ne-a placut cronica 😉

Reply
CosminAD 2 octombrie 2010 at 12:34

Poate o sa-mi sacrific si eu o ora jum din viata pentru o ‘capodopera’ ca piranha, mai ales ca, de obicei, rad foarte mult la astfel de filme, desi normal ar fi sa simt frica…ca doar e un horror. Oricum, mai nou, multe filmele horror ajung sa fie mai amuzante decat comediile.
Am avut si eu o experienta acum cateva zile cu Resident Evil: Afterlife (3D desigur; ca e la moda). Am cautat sa vad daca i-ati acordat un review pe site, dar vad ca inca nu v-ati sacrificat timpul :)) Nu ati pierdut nimic, oricum.
Cu aceste doua filme mentionate mai sus, filme care in mod normal ar merita o nota de la 1 la maxim 4, incep sa cred ca site-ul imdb (pe care obsinuiam sa-l mai consult pentru a-mi mai influenta deciziile de vizionare) incepe sa esueze lamentabil. Piranha are un fabulos 6,8; iar resident 6,5. o_O

Reply
Razvan 3 octombrie 2010 at 20:42

Mii de mulţumiri pentru avertisment,Delia! Am păcălit încă o dată, datorită ŢIE, mecanismul care ne face pe atât de mulţi să ne irosim timpul şi banii.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult