Filme Filme americane Recomandat

Cars 2 (2011)

Cars 2 (2011)
Regia: John Lasseter, Brad Lewis
Voci: Owen Wilson, Larry the Cable Guy, Michael Caine, Emily Mortimer, John Turturro, Franco Nero

Poate ca am o problema cu seriile de filme, atunci cand incerc sa le cuprind in cateva zile sau am doar o problema cu partea a doua a unei serii. Sau e doar conceptia generala si universal valabila ca sequel-urile sunt mai slabe ca subiect si continut si sunt prea putine exemple cand prima parte a unui film poate fi depasita. Asa a fost cazul si la „Cars 2”, un film mult-laudat in ultima vreme, concurent la premiile Oscar 2012 , dar care a venit dupa impresia excelenta facuta de prima parte.

Va povesteam acolo despre ce m-a impresionat si anume ca, pe langa realizarea de exceptie, cuprindea si un subiect care a atras suficient de mult spectatorii din intreaga lume, pe langa simpatia neconditionata a multor americani: celebra Route 66. In a doua parte a seriei, lumea din micul orasel din Valea Radiator este lasata in urma pentru a ajunge in lumea curselor adevarate, trecand pe rand prin Japonia, Italia si Anglia, unde un nou concept de Grand Prix se construieste pentru promovarea noului combustibil minune de pe piata, Olinol.

Chiar daca tema prieteniei familiale este aparent lasate la o parte, situandu-ne mai mult in fata unui film cu intriga preponderent politista, totusi aceasta exista. Locul lui Fulger McQueen ca personaj principal este luat de prietenul sau Mater (sau simpaticul nume de Bucsa in varianta in limba romana), care pleaca pentru prima data in calatorie alaturi de Fulger, prilej pentru a intra intr-o serie de incurcaturi caracteristice, dar in acelasi timp isi descopera o noua meserie: aceea de spion.

Iata-ne deci intr-un alt fel de film si intr-o altfel de lume: aceea a intrigilor periculoase, aceea a mafiei carburantilor, aceea a spionajului, in care vechii amici din Valea Radiator intra fara voia lor. Ei venisera doar pentru o cursa, nu? Cursele exista, acceleratia este din nou la maxim, dar ele sunt prea des puse in umbra de competitia financiara existenta in culise intre clanurile care vor sa castige pe alte planuri.

Prin urmare, ceva lipseste: sa fie doar Route 66? Nu, pare ca lipseste si spiritul primei parti.

Nota: 6.5/10

Articole similare

Kick-Ass 2 (2013)

Andreea Andrusca

Prin blogosfera literara (20 – 26 februarie 2012)

Dan Romascanu

Top 5 cele mai bune filme văzute pe Netflix în ianuarie 2024

Jovi Ene

2 comments

m@ri@n 28 decembrie 2011 at 19:57

Chiar am fost dezamagit. cum ai zis si tu parca e un film politist, un fel de spin off la Cars.Vizual arata bine, dar n-are sanse la Oscar (Rango rules 🙂 )

Reply
CRISTIAN F. 29 decembrie 2011 at 17:21

N-am avut rabdare sa vad filmul pana la capat si din cele scrise mai sus cred ca bine am facut ca l-am abandonat,

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult