Prin blogosfera literara Recomandat

Prin blogosfera literara (11 – 16 aprilie 2011)

Ziarul de Iasi’ decerneaza in fiecare an premii pentru cel mai bun roman al anului precedent si pentru cel mai bun debut iesean. In aceasta saptamana au fost anuntate premiile anului 2010: ‘Romanul „Noapte buna, copii!”, scris de catre Radu Pavel Gheo, a fost ales cistigator al premiului oferit de „Ziarul de Iasi” in urma a trei selectii riguroase. El a concurat, in faza finala cu volumele „Ana Maria si ingerii”, de Radu Aldulescu, „Ambasadorul invizibil”, de Nichita Danilov, „Camionul bulgar”, de  Dumitru Tepeneag si „Amor intellectualis”, de Ion Vianu….Premiul care poarta numele scriitorului si ziaristului Aurel Leon, fost director onorific al „Ziarului de Iasi”, va fi inminat lui Briscan Zara, pentru volumul „Dezmat in unu”. „Romanul de debut al lui Briscan Zara are o evidenta tenta autobiografica, fiind scris «la orizontala», ca o rememorare, din perspectiva adultului care le-a experimentat pe toate, a unei vieti agitate, niciodata normala.’

Amatorii de istorie comparata a religiilor si de Kabbala pot citi in sectiunea Dilematica din ‘Dilema Veche’ un interviu cu Moshe Idel, unul dinre marii specialisti in acest domeniu: ‘Preocuparea mea majoră, în prezent, o constituie însă hasidismul şi fondatorul acestuia, Baal Şem Tov, despre care cred că s-a născut în Bucovina sau în Moldova, şi nu în Polonia, cum se crede. Am scris deja nişte lucruri preliminare, în care arăt că toată povestea cu originea sa poloneză e o mitologie, neexistînd nici o dovadă în acest sens.’

(Dan)

Structurile cerebrale determina orientarile politice ale oamenilor, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat in Statele Unite ale Americii. Inca nu mi-am dat seama daca este o stire “de bine” sau “de rau” 🙂

Literatura universala tradusa in limba romana! Curat Gheseft!

O selectie exceptionala de filme la IFF 2011 – spun aceasta pentru ca unele le-am vazut deja si le-am apreciat si Noul Cinematograf al Regizorului Roman va pune la dispozitie in saptamana 15-21 aprilie la sala sa peliculele: Împărăţia fiarelor/ Animal Kingdom, de David Michôd, Australia, 2010; Tamara Drewe, de Stephen Frears, Marea Britanie, 2010,; Ieşirea prin magazinul de suveniruri / Exit through the gift shop, SUA- Marea Britanie, 2010 si multe alte filme valoroase.

Un site bine organizat care ne releva frumusetile turistice ale Romaniei.

Citesc si ma cutremur: Armata nazistă nu a avut habar de atrocităţile din război, nu a fost implicată în Holocaust- acest mit a fost demontat de doi cercetători germani, potrivit ziarului „Der Spiegel”. Înregistrările făcute de trupele aliate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în celulele unde erau ţinuţi militari germani, arată că unii chiar au luat parte la atrocităţi şi alţii cunoşteau cu lux de amănunte ceea ce se întâmpla în lagăre.”

Vizitati Improvisneyland.ro, pentru ca veti face cunostinta cu o echipa de tineri actori si muzicieni  plina de talent si inventivitate. Noutati despre programele pe care le desfasoara in fiecare sfarsit de saptamana!

Centrul de Dezvoltare Personala Asteri ne anunta ca: „În noiembrie 2009, l-am invitat pe Jure Biechonski în Bucureşti pentru un workshop de 3 zile. Pentru că toţi am fost încântaţi, iar marea majoritate îl ştia deja de la celelalte seminarii, am hotărât să-i relansăm invitaţia, fapt ce astâzi se concretizează într-un seminar, la sfârţitul lunii aprilie, cu tema: Love, sex and relathionships. (Iubire, sex şi relaţii).

Cuvintele ar fi de prisos, atât pentru cei care îl cunosc deja, cât şi pentru ceilalţi; însă, cei curioşi pot arunca o privire aici:  http://sachinternational.com/tutors.html (despre Jure) / http://sachinternational.com/courses/international/relationships.htm (despre workshop) sau http://www.youtube.com/watch?v=X7JCX3jzZuY (video cu Jure).

De asemenea, avem un semnal privind aparitia la Editura Nemira 2011, in traducerea Adrianei Badescu, a volumului lui Stephane Hessel „Indignati-va!”

In blogul sau „Berile de aur”, Mihai Buzea ne atentioneaza in stilul sau atat de cunoscut din paginile catavencului, asupra unui semnal din  „Jurnalul unui jurnalist fără jurnal” (I.D.Sarbu), continuand cu urmatorul articol.

(Delia)

Pe 16 aprilie, s-au implinit 122 de la nasterea lui Charlie Chaplin si printre cei care au sarbatorit acest eveniment s-a numarat chiar si Google, care si-a schimbat sigla binecunoscuta cu un filmulet despre marele comedian. Pe blogul Marele ecran, am descoperit un articol despre Charlie Chaplin indragostit, care a gasit o revista din arhiva, Realitatea ilustrata din septembrie 1931, unde se scria, printre altele: „Ghinionul lui la femei a ajuns proverbial. Desigur, nu trebuie sa dam crezare tuturor povestilor. Caci astazi, ajunge ca Charlot sa fie vazut de doua ori in compania unei femei, pentru ca toata lumea sa spue ca este amorezat lulea de dansa. Faptul s’a petrecut chiar in cursul acestei veri, cand – oameni bine informati pretind ca Charlot a fost indragostit nu mai putin decat de patru ori

Dragos face o compensatie necesara pentru dragele noastre cititoare (si nu numai). Daca acum ceva timp ne-a dezvaluit cateva modalitati inedite de a citit ale persoanelor de sex feminin, in ipostaze cat mai sexy, acum este randul barbatilor de a fi infatisati cat mai sexi cu o carte in mana. Imagini gasiti intr-un articol intitulat „Cititul e sexi”.

(Jovi)

Contributori: Dan, Delia, Jovi

Articole similare

Prin blogosfera literara (3 – 9 martie 2014)

Dan Romascanu

Prin blogosfera literară (9 – 15 noiembrie 2015)

Dan Romascanu

The Post (2017)

Dan Romascanu

1 comment

Dan 18 aprilie 2011 at 15:25

;)) văd că mi-au ajuns și pe aici cărțile. Mă bucur că am fost de ajutor. Apropo de Chaplin. Filmul Dictatorul mi s-a părut o adevărată capodoperă. Merită vizionat.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult